O reteta foarte veche si foarte apreciata atunci cand se tine post.
Se coc vinetele, se clatesc si se pun la scurs. Se curata ceapa, usturoiul si se mixeaza, adaugam vinetele si le mixam si pe ele. Umezim painea, o stoarcem si o punem peste compozitie, adaugam piper macinat, oregano, sare si faina de grau si omogenizam compozitia.
Intr-o farfurie punem cateva linguri de faina, luam cu o lingura compozitie si ii dam drumul in faina, o rotim usor si ii dam drumul in ulei incins. Se prajesc la foc iute.
Sos:
Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit. Cand ceapa este aurie adaugam peste ea sosul facut din rosiile mixate cu faina, sarea, frunzele de telina si tarhonul. Amestecam mereu vreme de cateva minute, cand sosul s-a ingrosat adaugam chiftelele si oprim focul.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiInițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...
Colac cu carne si branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii