Mancaruri de post

Icre de fasole

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 2h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 09-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este foarte buna fasolea preparata in acest mod, va recomand reteta.

ingrediente

8 portii

   400 g boabe uscate de fasole alba
   apa
   sare
   2 cepe
   100 ml ulei

mod de preparare

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii, se completeaza cu apa, daca este necesar. Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zdrobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul. Se serveste rece, intinsa pe paine. Se poate servi cu rosii.
Incearca si Mazare cu ciuperci de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite