Pentru mancare de hribii ciupercile uscate se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. Se spala in cateva ape si se lasa in apa caldicica din ajun pana a doua zi.
Pentru mancare de hribii ciupercile uscate se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. Se spala in cateva ape si se lasa in apa caldicica din ajun pana a doua zi. Se scurg bine de apa si se taie ca taiteii mai grosi. Apa in care s-au muiat hribii se lasa sa se limpezeasca si se pastreaza. Separat se rumenesc in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu o ceasca din apa limpezita in care au fost muiati hribii. Se adauga bulion, sare, piper. Se pun hribii si se lasa sa fiarba impreuna, adaugandu-se cate putin din apa in care au fost muiati, pana ce mancarea este gata.
Mancarea de hribi se serveste rece cu patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii