Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ra

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sos de praz

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • de marime potrivita
  • 2-300 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • cca 50 gr unt
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare si piper dupa gust
  • optional ceva patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Prazul se pune la calit in untul topit.

Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Peste prazul calit se toarna otetul balsamic (sau normal) si se lasa sa dea cateva clocote, pana se mai evapora lichidul.

Se toarna si sosul alb si se lasa sa fiarba cam pana scade la jumatate.


Se serveste cu orice fel de friptura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci