Sosuri cu legume

Reteta Sos de praz

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
droopina postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Frigarui de tofu cu legume si sos curry"
 
Prazul se pune la calit in untul topit.
Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ra

ingrediente

   2-3 fire de praz
   de marime potrivita
   2-300 ml de lapte
   2 linguri de faina
   cca 50 gr unt
   2 linguri otet balsamic
   sare si piper dupa gust
   optional ceva patrunjel tocat marunt

mod de preparare

Prazul se pune la calit in untul topit.


Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.


Peste prazul calit se toarna otetul balsamic (sau normal) si se lasa sa dea cateva clocote, pana se mai evapora lichidul.


Se toarna si sosul alb si se lasa sa fiarba cam pana scade la jumatate.
Se serveste cu orice fel de friptura.


Alte retete recomandate:
Incearca si Sos de usturoi si cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de praz" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.