Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ra

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sos de praz

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • de marime potrivita
  • 2-300 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • cca 50 gr unt
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare si piper dupa gust
  • optional ceva patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Prazul se pune la calit in untul topit.

Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Peste prazul calit se toarna otetul balsamic (sau normal) si se lasa sa dea cateva clocote, pana se mai evapora lichidul.

Se toarna si sosul alb si se lasa sa fiarba cam pana scade la jumatate.


Se serveste cu orice fel de friptura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc