Sosuri rosii

Sos brun

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta

ingrediente

   75 gr. unt sau ulei
   75 gr. faina
   1 buc. morcov
   1 buc. patrunjel
   1/2 buc. telina
   1 buc. ceapa
   2 catei usturoi
   1/4 foaie dafin
   cimbru
   50 gr. bulion
   piper
   sare
   500 gr. oase de vita sau porc

mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita. Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.
Incearca si Sos de rosii si usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos brun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri rosii

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite