Bors de dovlecei cu smantana

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors va trebuie 800 g dovlecei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de dovlecei cu smantana

Ingrediente

  • - 800 g dovlecei
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g radacina patrunjel
  • 60 g orez
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • l legatura marar
  • l legatura patrunjel
  • 25-35 g bors cu leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors ceapa, dovleceii, morcovii, radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca cubulete. Mararul si patrunjelul se toaca fin, iar orezul se spala. Ouale se bat pana se omogenizeaza.


Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se fierb in 4 litri de apa rece cu sare. Cand sunt fierte se adauga dovleceii si orezul. Dupa ce a fiert orezul se adauga borsul si verdeata. Se da focul pe mic si se amesteca in oala pentru a forma un vartej, apoi se adauga ouale batute.

Se lasa pe foc 10 minute,se opreste si se lasa sa se odihneasca putin. Se amesteca smantana cu putina ciorba si se rastoarna in oala. Se potriveste de sare si piper si se serveste cald.


Borsul de dovlecei cu smantana se serveste cald, eventual cu paine proaspata si verdeata.
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Mâncare de năut cu sos de ceapă
1
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
2
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
5
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Parteneri
Desert tort cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu iaurt si capsuni

Astazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...

Desert tort cu iaurt si capsuni
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)