Borsuri

Bors de legume

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzav

ingrediente

   1
   5 l apa
   1 l bors
   2 buc. morcovi
   1 buc. radacina patrunjel
   1 buc. pastirnac
   1 buc. ceapa
   2 buc. cartofi
   citeva frunze de varza
   putina fasole verde
   150 gr. mazare verde
   1 dovlecel mic
   3-4 buchetele conopida
   1 buc. ardei gras
   3 buc. rosii
   1 dl. ulei sau 100 gr. unt
   2 galbenusuri
   2-3 linguri smintina
   leustean
   sare
   piper

mod de preparare

Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smintina.
Se serveste cu saleuri de chimen
Incearca si Bors de iepure vinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite