Soleanca este un fel de supa acreala ruseasca foarte buna in diminetile de dupa chefuri.
Pentru inceput taiem ceapa marunt si punem la prajit iar cind devine sticloasa peste adaugam mezelurile taiate fasii subtiri. Lasam pe foc pina se rumenesc; intre timp taiem cubulete cartofii si semirondele morcovii si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte luam roşiile conservate si o sita si le frecam cu o lingura deasupra castronului ca sa iasa doar sucul. Mai adaugam lamaia taiata castravetii murati si maslinele. Lasam o minutica dupa care adaugam bors acru si lasam pe foc pina trage un clocot, stingem, presaram verdeata si gata.
Soleanca se serveste fierbinte, cu verdeata tocata pe deasupra.
Reteta de soleanca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de dor-de-casa.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradNu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele. In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am...
Cremeş (cremşnit)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii