Ciorbe

Ciorba de berbec

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu

ingrediente

   1/2 kg. carne de berbec
   2 buc. morcov
   1 buc. ceapa
   1/2 buc. telina
   1/2 buc. pastirnac
   1 buc. cartof
   2-3 buc. rosii
   1/2 l zeama de varza
   o legatura patrunjel
   sare
   piper
   2 l apa
   2 oua

mod de preparare

Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cind incepe sa clocoteasca, se elimina spuma, apoi se lasa sa fiarba in continuare in oala acoperita. Cind zeama este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat subtire ca fideaua. Dupa ce carnea este bine fiarta, se pun rosiile sau bulionul dizolvat in putina supa si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute. Intr-un vas, se fierbe 1/2 l zeama de varza; cind clocoteste, se ridica spuma, apoi se toarna in oala. Se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute si se trage oala de pe foc.
Se drege ciorba cu galbenus si se presara pe deasupra cu patrunjel si marar verde tocate marunt
Incearca si Ciorba pescareasca acrita
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de berbec" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite