Ciorbe

Reteta Ciorba de crap cu orez si zarzavat de supa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru ciorba de crap cu orez si zarzavat de supa se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat.

ingrediente

   2 l apa
   1 l bors
   6 bucati de crap (cam 600 g)
   zarzavat de supa
   3 linguri orez
   verdeata
   sare.

mod de preparare

Pentru ciorba de crap se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada).
Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste de sare. Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot.


Ciorba de crap Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.

Incearca si Ciorba de oua cu iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap cu orez si zarzavat de supa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.