Pentru a face supa crema de conopida se pune ceapa taiata si conopida la fiert.
Ceapa taiata si conopida le pun la fiert . Cand s-au fiert, scot cateva buchetele de conopida intr-un castron pentru a le zdrobi cu furculitza (pentru ca supa sa nu fie pasta-pasta, ci sa mai aiba mici bucatzele). Restul il reduc sub forma de pasta cu blenderul. separat, intr-o cratita topesc untul si apoi torn faina peste el. Torn amestecul de unt topit si faina peste crema de conopida. adaug apoi bucatelele de conopida (pe care le-am sfaramat cu furculita inainte). Adaug paharul cu lapte, potrivesc de sare (eventual piper pentru cine vrea) si mai las pe foc sa mai dea cateva clocote (iau spuma intre timp si amestec continuu sa nu se prinda de fund)
Se serveste calda. Reteta Supa-crema conopida a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii