Aceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare.
Aceasta reteta e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Iubesc arsita si, in consecinta, si mancarurile care-mi amintesc de ea. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare. Am folosit pentru doua portii: o conserva de naut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus alta sare in mancare, pentru ca nu avea nevoie. Am pus la fiert, inainte de toate, trei radacini de patrunjel, ferme, proaspete si aromate. Langa ele, 100 de grame de telina. Dupa ce au fiert, am pus in oala nautul, cu saramura cu tot. Am pus oala pe foc din nou si am lasat-o acolo pret de doua-trei clocote, sa se incalzeasca si nautul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun si mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin razatoare, direct in oala luata de pe foc. Am turnat smantana dulce in oala, am condimentat cu piper macinat proaspat (va recomand sa cumparati o rasnita pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului macinat chiar inainte de a fi folosit nu poate fi comparata cu aroma piperului macinat cu saptamani in urma) si am pus blenderul in oala, la turatie mare. Intr-un minut am obtinut o supa crema consistenta, hranitoare, gustoasa, racoroasa si foarte parfumata.
Am decorat supa crema de naut cu frunze de cimbrisor, care, intre noi fie vorba, s-au potrivit perfect in decor, printre crutoanele din paine HapiHap prajita.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii