Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert .Eu
Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert
.Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa. Dupa ce s-au racit rosiile le-am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva. Am pus rosiile in strecuratoare si am invartit cu convingere pana ce a ramas numai miezul cat de cat uscat, stors, vlaguit. Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume. Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul. Si inainte sa pun galustele le-am scos.
Galuste:
Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase. Am daugat galbenusurile frecate si ele cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand foarte usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului" pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Am lasat focul mic la supa si am pus galustele. Le-am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le-am rasucit usor, le-am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle galustele.
Se serveste calda, eventual cu smantana.
Alte retete de supa recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii