Supa de limba

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 - 600 gr. limba de vaca
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. pastirnac
  • 2-3 buc. rosii
  • praz
  • patrunjel
  • 1-2 frunze varza
  • piper
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste apoi in apa rece, se opareste in apa clocotita si chiar se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se jupoaie, inlaturind toata pielita in care este imbracata limba. Limba astfel curatata si limpezita in apa rece se asaza intr-un vas cu apa fierbinte, la foc. Dupa ce a dat in clocot, se stringe toata spuma care s-a format pe deasupra, apoi se adauga o lingura de apa rece, care ajuta la formarea spumei. Se stringe din nou si se repeta aceasta operatie de cite ori este nevoie. Se lasa supa sa fiarba incet, la un foc potrivit, si, cind nu se mai formeaza spuma, se adauga ceapa si zarzavatul curatat, spalat si crestat in patru. Se acopera vasul cu un capac pentru ca supa sa nu scada prea mult, lasind intr-o parte o mica deschizatura pe unde sa iasa aburii. Rosiile, curatate de simburi si de pielite, se taie in felii, apoi se adauga impreuna cu boabele de piper cind limba este aproape fiarta. Se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute cind, fiind gata, se ia de pe foc si se lasa sa se limpezeasca. Se strecoara apoi jumatate din cantitate intr-o cratita, in care se fierbe garnitura cu care supa va fi servita la masa (galuste, orez sau gris). Dupa ce garnitura este fiarta, se rastoarna supa in castron, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat fin.
Limba se serveste la masa taiata in felii, cu hrean pe deasupra sau cu un sos picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura desteapta
Bucataras.RO

Prajitura desteapta

O prajitura care te cucereste...

Prajitura desteapta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola