Torturi

Reteta Tort diplomat

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 15-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 

ingrediente

8 portii

   ananas in compot
   fara zahar 2 cutii (taiat rondele)
   piscoturi – 10 buc
   smantana pentru frisca 400 ml
   iaurt grecesc 10% grasime 500 g
   zahar pudra 45 linguri
   vanilie 1 lingurita
   gelatina granulate 1 pliculet

mod de preparare

• scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie
• inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• asaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute. Pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• mixeaza smantana pentru frisca rece cu ajutorul telului Breville Hand Blender. Cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia. Adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi. Decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6-8 ore
• decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Savurati cu placere!
Incearca si Tort de mere cu stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.