Se freaca untul spuma, se adauga galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamiie, faina, pina devine o coca moale. Se intinde o...
Fursecuri cu lamiie
Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...
Supa cu carne afumata si fasole uscata
Se amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o...
Papanasi cu brinza de vaci
Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc in 3/4 din cantitatea de...
Supa verde cu stevie
Se intinde foaia de strudel pe masa si se stropeste cu unt cald, apoi se presara pe deasupra nuca pisata sau data prin...
Strudel cu nuci
Din faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul...
Taitei cu lapte
Se curata fasolea, se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si, calda, se...
Salata de fasole verde cu iaurt
Coltunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmet
Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetel
Se fierb cartofii si se taie cubulete, se adauga rosiile spalate, curatate, taiate felii si uleiul.
Salata orientala cu cartofi si rosii
Se spala cartofii, se coc in coaja la cuptor si se curata.
Cartofi copti cu unt
Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...
Ciorba de burta cu legume
Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...
Supa de praz
Se pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...
Chisel de mere
Se inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...
Supa de zarzavat cu gris sau tapioca
Se spala sfecla, se curata, se da pe razatoare si se lasa sa stea pina cind incepe sa se scurga zeama. Se stoarce apoi intre...
Suc de sfecla
Salata verde se taie fidea, ridichile si rosiile rondele, mocovul se da printr-o razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se...
Salata de cruditati de vara
Se inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacao
Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite.
Ceai de macese
Se curata murele, se storc prin tifon, apoi se lasa sa se aseze. Sucul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune sa fiarba...
Sirop de mure
Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile trecute prin sita, esenta de migdale si, la sfirsit, se pune faina...
Biscuiti cu esenta de migdale
Se spala salata in mai multe ape reci, apoi se pune sa fiarba in 300 ml apa clocotita. Cind e bine fiarta, i se adauga...
Supa de salata verde cu marar
Capsunile proaspete, alese, se bat cu zaharul si albusul pina se obtine o spuma tare.
Spuma de capsuni
Se amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se...
Crema de iaurt
Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...
Ciorba de vitel
Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute...
Prajitura cu nuci si lamiie
Se fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul batut spuma si...
Budinca de gris
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane