Se aseaza biscuitii intregi pe un platou dreptunghiular, se stropesc cu cafea indulcita, se ung cu un strat de serbet frecat...
Tort de biscuiti cu serbet
Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile, faina, oul si lamiia. Se intinde o foaie si se taie in formele dorite. Se coc...
Fursecuri cu nuci si lamiie
Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smintina si sarea. Se framinta un aluat care se da la...
Cornulete cu smintina si rahat
Se amesteca bine toate ingredientele, se intinde o foaie, se taie, cu paharul imbibat in faina, rotocoale subtiri sau alte...
Pesmeti cu smintina
Orice fel de brinza slaba si nefermentata poate fi folosita dupa ce este data prin razatoare sau este farimitata cit mai...
Brinza cu telina sau chimen
Spanacul din conserva se spala in citeva ape, se scurge, apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamiie,...
Salata de spanac
Se freaca ouale cu untul sau margarina, se adauga praful de copt, zaharul si faina cit este necesar pentru a se forma o coca...
Fursecuri cu nuci si unt
Se amesteca totul intr-un castron, se freaca putin, se toarna o foaie subtire in tava unsa cu unt. Se da la cuptor. Dupa...
Biscuiti cu anason
Se fierbe vrabioara impreuna cu morcovul taiat felii, in putina apa si sare, acoperit. Legumele, fierte separat si scurse, se...
Vrabioara de vaca cu legume
Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o...
Sos de visine
Se curata loboda, se spala si se fierbe o data cu orezul, in apa cu sare. Cind este aproape gata, se adauga borsul,...
Bors de loboda cu smintina
Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de...
Sos de ciuperci cu vin
Se face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele se umplu cu...
Clatite cu sunca
Se aseaza pe un platou un rind de piscoturi inmuiate in coniac diluat, se asterne deasupra un strat subtire de dulceata, apoi...
Tort din piscoturi de sampanie cu dulceata
Se curata muschiul de pielite, se bate usor sa se inmoaie, dar nu se subtiaza, apoi se frige la gratar pe ambele parti. Nu se...
Muschi de vaca la gratar
Crema de urda cu marar si smantana este foarte delicioasa. Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, incearca aceasta reteta.
Urda cu marar si smintina
Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...
Sos alb
Intr-un castron se freaca mustarul cu smintina pusa treptat, pine se omogenizeaza. Se adauga ouale fierte, tocate marunt,...
Sos de smintina cu mustar si rosii
Se fierb spaghetele in apa clocotita pina se inmoaie, avind grija sa nu se sfarime. Se iau de pe foc, se lasa sa stea 4-5...
Spaghete cu brinza de vaci
Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...
Supa crema de carote
Se bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos,...
Prajitura cu nuca de cocos
Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se...
Supa de varza dulce cu smintina
Se pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stinge cu o ceasca de supa, se...
Sos picant de rosii cu mustar
Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, spalata, si cartofii curatati si taiati bucatele.
Supa de patrunjel
Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi...
Sos picant cu castraveti murati
Toate legumele bine spalate si taiate in bucati potrivite se pun intr-o cratita cu un pahar de ulei si se dau la cuptor la...
Ghiveci de toamna
Dovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...
Dovlecei cu carne
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane