Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o...
Sarlota de ciocolata cu nuca
Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt...
Cartofi cu brinza
Cartofii se taie in cuburi si se pun in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba citeva minute. Se adauga merele curatate...
Clatita alpina
Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa...
Varza cu carne "Bigos"
Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia...
Budinca de carne de porc si de berbec
Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.
Cocteil de oua
Dovleacul se da pe razatoare, restul de legume se taie in cuburi, iar verdeata se toaca marunt. Toate se amesteca. Se mai...
Salata de dovleac
Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....
Supa crema de linte
Se bate vrabioara bine, pe o parte si pe cealalta, pentru a se zdrobi fibrele tari. Se unge cu un strat subtire de ulei, se...
Vrabioara la gratar
Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Ceapa curatata se taie pestisori. Ardeiul curatat de seminte se...
Salata mixta
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii, se pun pe o salatiera, se amesteca cu sarea si uleiul si se decoreaza...
Salata de cartofi
Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc...
Peste cu sos de mere
Telinele si cartofii se curata si se taie in felii rotunde, egale. Se pun intr-o cratita unsa cu grasime, se toarna restul de...
Mincare de telina cu brinza
Rosiile se curata de pielita, se taie in felii rotunde si se asaza intr-o cratita unsa cu grasime, intre rindurile de rosii...
Rosii la cuptor
Se toaca carnea si se framinta bine cu 100 gr. de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se formeaza chiftelute mari care se dau...
Bitoci
Fasolea fiarta in apa cu sare se scurge bine. Heringul desarat si spalat in mai multe ape se curata de oase si se desface in...
Salata de fasole boabe cu heringi
Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...
Supa crema de spanac
Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar...
Salata de heringi
Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar,...
Saslik
Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si...
Peste "a Suisse"
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...
Bors rusesc cu dafin
Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...
Blinele
Se framinta un aluat din faina, ou, praf de copt, margarina, zahar si sare. Se opreste 1/3 din aluat, restul se intinde...
Prajitura berlineza
Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul....
Crema "Fondue"
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...
Cartofi noi cu patrunjel verde
Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita...
Cartofi "Harz"
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane