Ouale se fierb, se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt. Galbenusurile se freaca impreuna cu smintina pina se obtine un...
Sos de oua cu masline
Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...
Supa crema de cartofi
Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brun
Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.
Cocteil din votca cu lamii
Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...
Triunghiuri cu marmelada
Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...
Ciorba de maruntaie de pasare
Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...
Ciorba de peste cu hrean
Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cu gem si cacao
Se lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.
Supa de fasole verde
Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Pui cu rosii si usturoi
Se curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se...
Supa de legume de toamna
Se bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se...
Chec cu smintina si rahat
Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul,...
Sufleu de sunca
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia...
Budinca de ciocolata
Albusurile se bat spuma. Se pune zaharul si se bate din nou pina cind se intareste spuma, dupa care se adauga vanilia, nucile...
Chec din albusuri si nuci
Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...
Supa de rosii si orez
Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu...
Tort cu biscuiti si cu nuci
Oasele se fierb in apa rece, se strecoara supa care se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele...
Supa vieneza
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de miel
Se stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...
Tort de piscoturi si cu rom
Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se...
Supa de iaurt
Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...
Prajitura cu brinza
Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...
Ciorba de carne de porc
Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii...
Tocana
Din 1/2 kg. de carne si zarzavat se pregateste o supa foarte concentrata care se strecoara. Rasolul va putea fi folosit la...
Supa concentrata de carne
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara...
Gulas de porc

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane