test test - Rețete

Sos de oua cu masline
Sosuri cu legume

Sos de oua cu masline

Ouale se fierb, se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt. Galbenusurile se freaca impreuna cu smintina pina se obtine un...

Sos de oua cu masline
Supa crema de cartofi
Supe de legume

Supa crema de cartofi

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...

Supa crema de cartofi
Sos brun
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Cocteil din votca cu lamii
Cocktail-uri

Cocteil din votca cu lamii

Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.

Cocteil din votca cu lamii
Triunghiuri cu marmelada
Prajituri

Triunghiuri cu marmelada

Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...

Triunghiuri cu marmelada
Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorba de peste cu hrean
Ciorbe

Ciorba de peste cu hrean

Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...

Ciorba de peste cu hrean
Prajitura cu gem si cacao
Prajituri

Prajitura cu gem si cacao

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Prajitura cu gem si cacao
Supa de fasole verde
Supe de legume

Supa de fasole verde

Se lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.

Supa de fasole verde
Pui cu rosii si usturoi
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii si usturoi

Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...

Pui cu rosii si usturoi
Supa de legume de toamna
Supe de legume

Supa de legume de toamna

Se curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se...

Supa de legume de toamna
Chec cu smintina si rahat
Checuri

Chec cu smintina si rahat

Se bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se...

Chec cu smintina si rahat
Sufleu de sunca
Mancaruri cu carne

Sufleu de sunca

Se taie sunca in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin fierbere, un sos alb. Se amesteca sosul, galbenusul,...

Sufleu de sunca
Budinca de ciocolata
Budinci

Budinca de ciocolata

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia...

Budinca de ciocolata
Chec din albusuri si nuci
Checuri

Chec din albusuri si nuci

Albusurile se bat spuma. Se pune zaharul si se bate din nou pina cind se intareste spuma, dupa care se adauga vanilia, nucile...

Chec din albusuri si nuci
Supa de rosii si orez
Supe de legume

Supa de rosii si orez

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...

Supa de rosii si orez
Tort cu biscuiti si cu nuci
Torturi

Tort cu biscuiti si cu nuci

Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu...

Tort cu biscuiti si cu nuci
Supa vieneza
Supe de carne

Supa vieneza

Oasele se fierb in apa rece, se strecoara supa care se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele...

Supa vieneza
Tocana de miel
Mancaruri cu carne

Tocana de miel

Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...

Tocana de miel
Tort de piscoturi si cu rom
Torturi

Tort de piscoturi si cu rom

Se stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...

Tort de piscoturi si cu rom
Supa de iaurt
Supe de legume

Supa de iaurt

Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se...

Supa de iaurt
Prajitura cu brinza
Prajituri

Prajitura cu brinza

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...

Prajitura cu brinza
Ciorba de carne de porc
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...

Ciorba de carne de porc
Tocana
Mancaruri cu carne

Tocana

Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii...

Tocana
Supa concentrata de carne
Supe de carne

Supa concentrata de carne

Din 1/2 kg. de carne si zarzavat se pregateste o supa foarte concentrata care se strecoara. Rasolul va putea fi folosit la...

Supa concentrata de carne
Gulas de porc
Mancaruri cu carne

Gulas de porc

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara...

Gulas de porc
Pirogi
Prajituri

Pirogi

Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu...

Pirogi
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori