test test - Rețete

Supa de linte
Supe de legume

Supa de linte

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,...

Supa de linte
Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari

Jumari cu ardei gras si rosii

Se fierb timp de 20 de minute ardei grasi si rosii. La sfirsit, se adauga cascaval ras. Se prepara jumarile dupa reteta...

Jumari cu ardei gras si rosii
Jumari cimpenesti
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Cornulete cu marmelada
Prajituri

Cornulete cu marmelada

Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate...

Cornulete cu marmelada
Oua moi cu crochete de cartofi
Aperitive cu oua

Oua moi cu crochete de cartofi

Se fierb ouale 5-6 minute. Se pun ouale curatate pe acelasi platou cu crochetele. Se toarna sosul deasupra. Sosul alb se...

Oua moi cu crochete de cartofi
Supa de legume de iarna
Supe de legume

Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa...

Supa de legume de iarna
Oua fierte tari
Aperitive cu oua

Oua fierte tari

Timpul de firbere necesar pentru obtinerea oualelor tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l, galbenusul se...

Oua fierte tari
Punch de vin
Bauturi cu vin

Punch de vin

Se amesteca toate ingredientele (in afata de coniac), se fierbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.

Punch de vin
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se asaza intr-o oala in care se toarna 3-4...

Supa de pasare
Oua moi
Aperitive cu oua

Oua moi

Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si...

Oua moi
Chiftelute aperitiv
Aperitive cu carne

Chiftelute aperitiv

Cartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus....

Chiftelute aperitiv
Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen
Aperitive cu branza

Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen

Se taie cornurile in doua, se scoate o parte din miez, se ung jumatati cu unt si se umplu cu brinza de vaci, frecata cu...

Cornuri umplute cu brinza de vaci si chimen
Cocteil de sampanie
Cocktail-uri

Cocteil de sampanie

Se freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul ingredientelor si se serveste cu cuburi de gheata.

Cocteil de sampanie
Prajitura cu marmelada si lamiie
Prajituri

Prajitura cu marmelada si lamiie

Faina se freaca cu margarina. Se adauga celelalte ingrediente si se framinta un aluat care se da la rece 2-3 ore. Dupa 3 ore,...

Prajitura cu marmelada si lamiie
Supa de salata cu slanina
Supe de legume

Supa de salata cu slanina

Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se...

Supa de salata cu slanina
Salata de ardei grasi rosii
Conserve in otet

Salata de ardei grasi rosii

Salata se prepara din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 grade, 1...

Salata de ardei grasi rosii
Supa de fasole tucara
Supe de legume

Supa de fasole tucara

Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se asaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se...

Supa de fasole tucara
Cocteil de cafea
Cocktail-uri

Cocteil de cafea

Se agita totul si se tine la rece.

Cocteil de cafea
Ghiveci
Mancaruri cu legume

Ghiveci

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele...

Ghiveci
Brinza de vaci de casa
Aperitive cu branza

Brinza de vaci de casa

Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se...

Brinza de vaci de casa
Perisoare dietetice
Mancaruri cu carne

Perisoare dietetice

Se da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat....

Perisoare dietetice
Cartofi prajiti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi prajiti

Cartofii curatati de coaja se sterg cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava emailata. Se prajesc...

Cartofi prajiti
Rosii conservate intregi (in apa)
Conserve de iarna

Rosii conservate intregi (in apa)

Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si...

Rosii conservate intregi (in apa)
Dovlecei
Conserve de iarna

Dovlecei

Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). Dovleceii se...

Dovlecei
Varenki
Aperitive cu branza

Varenki

Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu...

Varenki
Budinca din brinza de vaci
Budinci

Budinca din brinza de vaci

Se amesteca brinza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se...

Budinca din brinza de vaci
Salata de ardei grasi
Salate de legume

Salata de ardei grasi

Ardeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii...

Salata de ardei grasi
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori