Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala...
Ciorba de maruntaie de mielCartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare. 150...
Salata din carne de pasare cu coniacCartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba de cartofi cu iaurtOrezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba incet pina...
Orez cu lapte si dulceataMorcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit,fara grasime, pina...
Supa de grisCarnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul...
Supa de perisoare cu tarhonSe prajesc cepele taiate pestisori, se adauga dovleceii rasi si storsi de zeama si se lasa pe foc pana devin aurii. Se lasa...
Salata de dovlecei cu ouaSe pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....
Supa de legume diverseSe taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...
Cornuri umplute cu carneSe spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...
Ciorba taraneascaSe curata spanacul, se spala in multe ape reci, apoi se fierbe 10-15 minute in apa clotita cu sare, acoperit. Se strecoara,...
Piure de spanac cu lapteVisinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb...
Inghetata de visineSe pun macaroanele in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg,...
MacaroaneCartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se...
Rulouri din sunca si cartofiSe curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigareSe curata dovleceii, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare pina se inmoaie, apoi se scurg.
Sote de dovleceiSe amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.
Sandvis cu brinza de vaci si suncaSupa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...
Supa cu taiteiStiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se...
Stiuca la gratarSe fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg, se clatesc cu apa...
Musaca de macaroaneSe taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si...
Jumari cu vinete umpluteSe alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...
Supa de fasole uscataSe pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratarRosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picantaBamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...
Bame cu carne de vitaCartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofiSe pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...
Ciorba cu cirnati afumati si otetUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori