Grisine torineze

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte. Scot aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Grisine torineze

Ingrediente

  • 500 gr de faina de griu oo
  • 8 gr de sare fina
  • 15 gr de drojdie proaspata (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar pentru ca nu stiu daca traducerea e corecta sau daca il puteti gasi se poate folosi o lingurita de miere sau in cel mai rau caz zahar)
  • 200-250 ml apa
  • aici depinde de faina
  • sfatul meu e sa se inceapa cu 200 de ml pentru ca apoi sa se ajunga daca mai e nevoie
  • in caz contrar adica daca se adauga faina in plus se deregleaza proportiile cu sarea si drojdia
  • 50 gr de ulei

Mod de preparare

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte.

Scot aluatul.

Intind cu sucitorul un dreptunghi de cel mult 1 cm inaltime si ung cu ulei suprafata (daca nu, atunci cind le veti intinde se vor rupe asa ca e bine sa o faceti) si las sa creasca vreo 50 de minute in teorie, in practica depinde de cite lucruri am de facut, uneori le las si mai putin.

Apoi tai cu cutitul fisii. Iau fiecare fisie de capete si daca vreau sa le fac lungi cit lungimea tavii trag de capete (aici e folositor uleiul pentru ca altfel suprafata s-ar rupe) citr vreau si pun in tava, tava tapetata cu faina ar fi mai bine.

Se pun la 200°C la cuptor, eu folosesc ventilat pentru ca la cantitatea asta fac 3-4 tavi si coc cite doua odata asa ca am nevoie sa fie aceeasi temperatura in tot cuptorul. Teoretic ar trebui sa stea vreo 20 de minute, practic trebuie verificat mereu pentru ca cele mai subtiri risca sa se arda foarte usor.

In seara asta am facut portie dubla, una cu seminte de chimion (le-am amestecat de la inceput cu faina) si cealalta cu masline.


Pofta buna!

Reteta Grisine torineze a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu chimen gasiti aici: Saratele cu chimen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola