> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

31 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tiramisu, reteta de tiramisu in imagini
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 02:56 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709




TIRAMISU

si aici ... doamnelor, domnilor, si ... domnisoarelor ??? icon_eek.gif , va prezint reteta de tiramisu, care imi iese la orice ora


4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice , dar nu romanesc, ca e varza)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si p-al 4-lea)
1 paket piscoturi Savoiardi ( sant cam 25 bucati)
375 cafea amara
cacao pt final


- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 02:57 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



poza din timpul procesului de amestecat
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 02:58 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



aici pun si alte poze , dupa aia trecem mai departe, aici puneam laptele, dupa ce zapacisem galbenusurile cu zaharul
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:00 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709




aici este crema dupa ce am amestecat bine laptele, si in final o amesteci pe foc la bain marie, pana arata cam asa
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:03 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
cand se obtine crema aia groasa , se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
se adauga albusurile spuma, ia uitati-va mai copii cum trebuie sa arate, albusurile spuma
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:04 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



se amesteca totul din cratita, pana arata asa
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:08 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



la o tava de chec ( a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:14 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.... inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele

aici mai ramasese jumate din tiramisu, ca de obicei, am fost asa de fascinata, incat am uitat sa fac poza imediat, si mi-am adus aminte dupa ce ne saturasem
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 5 2005, 03:15 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



si ultima poza, face to face icon_lol.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Jan 5 2005, 03:30 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664



si eu am facut un tortulet dreptunghiular din asta, de Revelion (pt. ca stiam ca o sa-mi iasa sigur laugh.gif ) ...dar nu ai scris in cat timp a disparut din farfurie!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 6 2005, 12:09 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



pai si eu am facut de revelion tort tiramisu, am facut intr-o ditamai forma dreptunghiulara de jena, am pus 3 cutii piscoturi, 3 cutii mascarpone... iti dai seama ditamai animalul am facut laugh.gif , numai ca la ultima parte, cand trebuia sa pun ultimul strat tot crema , am pus ciocolata Nutella, iar cand am scos totul de la frigider, am rasturnat pe o tava mare, iar ciocolata a fost ultimul strat de jos, era mai tare, si am putut taia mult mai bine... era sa uit... dupa ce am pudrat animalul cu cacao, am pus bomboane Ferrero Rocher si Raffaelo peste cacao.. ca un chenar... a fost de efect icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabitza
mesaj Jan 6 2005, 12:21 PM


Musafir :)


Grup: Membri
Postari: 952
Inregistrat pe: 12-June 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 3,715



Corina, te superi daca mut prajiturelele tale la "Retete in imagini"? Arata super si mi-am propus si eu pentru vineri prajitura cu visine, mai ales ca am acasa un borcan de compot cu visine fara simburi de care ziceai si tu. Eu am gasit la alimentara din cartier, nu a trebuit sa ma duc pina la metro.


--------------------
"Live well, laugh often, love much"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 6 2005, 01:06 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



gabitza, chiar te rog sa muti cele 3 threaduri deschise de mine, dupa ce le-am postat mi-am dat seama ca trebuiau puse la retete in imagini... mersi smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Jan 6 2005, 01:43 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664



QUOTE(Pocahontas)
pai si eu am facut de revelion tort tiramisu, am facut intr-o ditamai forma dreptunghiulara de jena, am pus 3 cutii piscoturi, 3 cutii mascarpone... iti dai seama ditamai animalul am facut  :lol: , numai ca la ultima parte, cand trebuia sa pun ultimul strat tot crema , am pus ciocolata Nutella, iar cand am scos totul de la frigider, am rasturnat pe o tava mare, iar ciocolata a fost ultimul strat de jos, era mai tare, si am putut taia mult mai bine... era sa uit... dupa ce am pudrat animalul cu cacao, am pus bomboane Ferrero Rocher si Raffaelo peste cacao..  ca un chenar... a fost de efect  :roll:

E bine de retinut, chestia cu ciocolata...eu am cam avut de furca cu luatul din platou si pusul in farfurie...cred ca-mi trebuia o lopata laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 6 2005, 02:07 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



buburuzo, sa stii ca si eu m-am chinuit cu transplantatul feliei de pe platou pe farfurie, imi tremurau dracu si degetele de emotie sa n-o scap sau sa nu stric aspectul icon_lol.gif ... incearca sa folosesti Nutella sau Fineti ca ultim strat, care dupa ce intorci va fi primul de jos... iese mult mai delicioaaaaaaaaaaaaasssaaaaaa , crede-ma, si in afara de asta poti taia cu mult mai bine felie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 10 2005, 03:19 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Pocaaa, am facut si eu tiramisu dupa reteta ta, a doua oara...
Prima a fost un mic esec pentru ca mi-a iesit crema prea moale si s-a labartat tot trotul prin farfurie...

Acum, insa...A iesit suuuuuper!
Cand vine sotzul de la serviciu si-mi instaleaza programul de micsorare a pozelor, pun si poze cat cuprinde!

Primul a fost facut cu aceeasi crema mascarpone ca si tine, Santa Lucia, si al doilea cu crema de la Napolact. Incredibil, dar crema romaneasca mi s-a parut identica cu cea italiana, ba chiar mai buna... icon_redface.gif

Mai vorbim,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 10 2005, 09:31 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



mama ce bine-mi pare ca a incercat cineva tiramisu meu smile.gif , eu il fac numai dupa reteta asta, pana si de revelion fac tort de tiramisu, asa succes am cu el
hai ca astept pozele cu emotie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 10 2005, 10:50 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Sa incepem...

Poza din avion:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 10 2005, 10:50 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Capatul prajiturii:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 10 2005, 10:52 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Si sectiunea...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

31 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st October 2014 - 08:17 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare