Sari la conținut

Poză

Budinca cu dovlecei


4 răspunsuri la acest topic

#1 ruixi

ruixi

    Bucataras

  • Membri
  • 76 posturi

Postat 29 April 2007 - 12:37 PM

Ingrediente:

- 4 dovlecei mici
- brinza telemea
- 3 oua
- iaurt (cred ca e mai bun cu smintina, dar eu incerc sa gatesc cit mai light, acolo unde se poate)
- cascaval
- sunca de Praga (sau alt mezel "carnos")
- ulei de masline
- sare, piper

[attachmentid=98211]

Dovleceii se razuie de coaja (nu este obligatoriu)

[attachmentid=98212]

Se taie felii de cca 8 mm grosime si se aseaza in straturi intr-o craticioara, cu sare si un fir de ulei de masline intre straturi.

[attachmentid=98213]

[attachmentid=98214]

Se baga cratita la cuptor pentru vreo 15 minute, fara a adauga apa, pentru ca dovleceii isi lasa foarte multa zeama (uneori chiar prea multa si trebuie scursa).

Ouale + iaurtul, brinza telemea si cascavalul rase, sunca taiata patratele:

[attachmentid=98215]

Cind dovleceii sint inmuiati, se scot pe o farfurie, apoi, in aceeasi cratita se pun straturi - incepind de la fund: doveleci, brinza, sunca, dovlecei, brinza, sunca - pina se termina toate. Este bine ca stratul de sus sa fie de dovlecei.

[attachmentid=98216]

Se rastoarna deasupra ouale batute/mixate cu iaurt si se presara cascavalul ras:

[attachmentid=98217]

Se baga la cuptor, foc mediu, pret de vreo 25-30 minute. La sfirsit arata asa:

[attachmentid=98218]

si doua sectiuni:

[attachmentid=98219]

[attachmentid=98220]

Miniaturi atașate

  • 01_dovlecei.jpg
  • 02_razuit.jpg
  • 03_straturi_1.jpg
  • 04_straturi_2.jpg
  • 06_maruntite.jpg
  • 07_in_cratita.jpg
  • 08_inainte.jpg
  • 09_dupa.jpg
  • 10_sectiune.jpg
  • 11_sectiune.jpg


#2 cricket

cricket

    Captain Cook

  • Membri
  • 204 posturi
  • Location:Iasi

Postat 29 April 2007 - 09:05 PM

f. bine arata, am sa incerc si eu... smile.gif merci!

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 April 2007 - 02:00 PM

Am facut dar cu branza, fara sunca si fara sa calesc dovleceii inainte si e foarte foarte foarte bun, uite niste poze mai vechi:

la varianta asta am pus amestec de ou batut cu smantana

[attachmentid=98385]

[attachmentid=98386]

iar la asta am pus efectiv felii de branza grasa de oaie peste feliile d edovlecei si deasupra ou cu lapte batut

[attachmentid=98387]

abia astept sezonul de dovlecei sa refac, merci ca mi-ai amintit de reteta smile.gif

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • IMG_0997.jpg

Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 ruixi

ruixi

    Bucataras

  • Membri
  • 76 posturi

Postat 30 April 2007 - 03:30 PM

arata beton! si sint sigura ca e si bun rau.
si e mult mai simplu decit cum fac eu, nu mai stai sa razi, maruntesti, speeeeeeeeli castroane, castronele, razatori, funduri de lemn, etc. o sa fac si eu asa.
multzu smile.gif

#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 April 2007 - 04:04 PM

Cu placere, eu multu de reamintire, si al tau e bun 100%, al meu e mai de lene biggrin.gif


am uitat sa zic: daca ti-e teama de zeama din dovlecei (cum mi-a fost mie), presara deasupra si nitel pesmet. Rezultat garantat (vezi in poza)

Editat de BD, 30 April 2007 - 04:06 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi