Sari la conținut

Poză

Spanac cu carne de la borcan


28 răspunsuri la acest topic

#1 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 07:51 AM

O singura data pe an fac mancarea asta, cu ingrediente numai din gradina de la socrela.
Cand l-am cunoscut pe al meu, in perioada aia cu "care e mancarea ta preferata" etc. biggrin.gif mi-a raspuns scurt "spanac cu carne de la borcan" tard.gif . Nu auzisem veci de asa ceva...dar cu timpul am invatat sa prepar spanacul asta, ovcors, dupa reteta socrelei. eusa_dance.gif

Carnea de la borcan e data tot de ea, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca e o super soacra. floare.gif

Asa...ingredientele la gramada nu le-am pozat, ca nu am atata blat de lucru sa-mi incapa toate balariile, si ar fi trebuit sa le intind pe jos. blink.gif

Avem nevoie de:
- carne de la borcan (am avut de vitel si de purcel)
- spanac, cam 1 kilogram
- ceapa verde, tot atat
- marar, eu am avut sa zic echivalentul a 5 legaturi din piata
- patrunjel, echivalentul a 2-3 legaturi

Este migaloasa, dar fiindca o fac (repet) o singura data pe an, merita efortul, mai ales cand il vad pe al meu cu fata aia de copil in fata strachinei cu verzituri. O sa vedeti la final si portia lui. tongue3.gif

Buun. Am topit carnea, am scurs-o de grasime si am zvarlit-o intr-o oala spatioasa...

s1.JPG

... am adaugat spanacul curatat de cozi si spalat bine, intreg...

s2.JPG

...cand topit spanacul, am adaugar ceapa (numai foile verzi) spalata si taiata rondele nu prea mici...

s3.JPG

s4.JPG

...cand s-a topit si ceapa am adaugat mararul, la fel, taiat nu foarte marunt...

s5.JPG

... si la final, patrunjelul tocat si el.

s6.JPG

Am acoperit si am lasat la fiert pana a sczut apreoape toata zeama lasata de balarii.





#2 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 07:55 AM

Asta-i portia lui, ia! laugh.gif

s7.JPG

s8.JPG

si...

s9.JPG

Nu e foarte aspectuoasa mancarea asta, dar la gust e buna rau de la toate verdeturile alea.

Pentru fetele cu gradini bogate in de-astea, merita facuta, macar sa vedeti cum e.

Gata!

#3 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 02 June 2009 - 08:35 AM

Bine zici Alina,
Complicata rau reteta asta. biggrin.gif
De asta-mi plac mie retetele tale, ca nu le poate face oricine.. eusa_doh.gif
Da asta ,asa "verde " e pe gustul meu,ca se pupa cu mamaliguta.
Yo o sa cumpar spata de porc.Carne la borcan n-am de pe vremea cand taiam porc si puneam carnea cu untura la pastrat.


#4 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 08:40 AM

CITAT(piscotel @ Jun 2 2009, 09:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bine zici Alina,
Complicata rau reteta asta. biggrin.gif
De asta-mi plac mie retetele tale, ca nu le poate face oricine.. eusa_doh.gif
Da asta ,asa "verde " e pe gustul meu,ca se pupa cu mamaliguta.
Yo o sa cumpar spata de porc.Carne la borcan n-am de pe vremea cand taiam porc si puneam carnea cu untura la pastrat.


Cred ca merge si cu carnita proaspata...sau cu ceva pastrama... eusa_shhh.gif

Asa pastreaza si soacra-mea carnea in unturi, nu-mi place, ca pana scot carnea, pana topesc untura, ma fac numai grasime pana la coate protest.gif Da daca-i place la sotz... unsure.gif

#5 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 02 June 2009 - 10:11 AM

uaa ce faina eeeeeeeee
ce sot norocos!! occasion14.gif
Fan n_puiu!

#6 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 02 June 2009 - 11:25 AM

Carne la borcan ziceti , era preferata mea pe cind eram copila, o scoteam din untura si o mincam cu ceapa sau usturoi ce buna mai era eusa_drool.gif , am inundat tastiera, cind mergem la mama ea ne face mamaliga cu mujdei brinza de oi si carnita de la borcan inundata de ceapa si usturoi verde(prajit) e o bunatate, imi inchipui si spanacul trebuie sa fie tare bun, rau ca la noi nu-l gasesc in stare proaspata.

Acum carnea o facem tot la borcan dar nu in untura ci in zeama proprie iese mai moale si mai buna si nici de untura nu te murdaresti.

#7 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 11:53 AM

mercic, Nasha pupic.gif ... da' el stie ce comoara are la usa... biggrin.gif

#8 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 11:55 AM

CITAT(Edi @ Jun 2 2009, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Carne la borcan ziceti , era preferata mea pe cind eram copila, o scoteam din untura si o mincam cu ceapa sau usturoi ce buna mai era eusa_drool.gif , am inundat tastiera, cind mergem la mama ea ne face mamaliga cu mujdei brinza de oi si carnita de la borcan inundata de ceapa si usturoi verde(prajit) e o bunatate, imi inchipui si spanacul trebuie sa fie tare bun, rau ca la noi nu-l gasesc in stare proaspata.

Acum carnea o facem tot la borcan dar nu in untura ci in zeama proprie iese mai moale si mai buna si nici de untura nu te murdaresti.


intr-adevar, carnea de la borcan e buna si are asa o tenta...nostalgica biggrin.gif
spanac nu gasesti nici pe piata la tarani macar? sad.gif

#9 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 June 2009 - 12:03 PM

Alina sa sti ca daca il intreaba cineva pe sotul meu ce aliment adora, raspunsul
vine instantaneu -carne la borcan- specialista era bunica lui, la ea am mancat si eu prima data.

Are un gust pe care nu il poti reproduce si din pacate nu avem de unde sa facem rost- eventual
daca facem o vizita matusilor de la tara poate primim:-k

Daca fac rost de carne la borcan sigur incerc reteta ta, altfel nu are acelasi gust sad.gif .

IPB Image

#10 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 02 June 2009 - 01:20 PM

CITAT(Carmen L @ Jun 2 2009, 01:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Are un gust pe care nu il poti reproduce si din pacate nu avem de unde sa facem rost- eventual
daca facem o vizita matusilor de la tara poate primim:-k

Daca fac rost de carne la borcan sigur incerc reteta ta, altfel nu are acelasi gust sad.gif .


Eu am vazut o data in piata din catun de la mine pe cineva care vindea carne la borcan...de fapt, o vindea la pungi. smile.gif Poate ai noroc sa gasesti si tu, cu toate ca e bine sa stii provine de la sursa sigura wink.gif

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 June 2009 - 03:27 PM

ALina,ai vrut sa ne omori?De unde spanacul meu din gradina,sa gasesc eu carne la borcan!Mi-ai adus aminte de copilarie.
P.S.-si cu mamaliga ai vrut sa mai dai si un picior în coaste,da? biggrin.gif

Faina reteta,si de buna nici nu mai vorbesc!

#12 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 June 2009 - 06:49 AM

CITAT(MAYA @ Jun 2 2009, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ALina,ai vrut sa ne omori?De unde spanacul meu din gradina,sa gasesc eu carne la borcan!Mi-ai adus aminte de copilarie.
P.S.-si cu mamaliga ai vrut sa mai dai si un picior în coaste,da? biggrin.gif

Faina reteta,si de buna nici nu mai vorbesc!


Draga Maya, scopul meu nu este sa va omor, sa va dau la coaste sau sub coaste biggrin.gif ...ci sa va aduc in tara mai repejor, macar pentru carnea de la borcan, care in strainataturi stiu ca nu are ce cauta tongue.gif

#13 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 03 June 2009 - 01:56 PM

Spanac am, de marar si ceapa mi-e plina gradina, carne din borcan nu-s sigura, trebuie s-o iau la interogatoriu pe bunica biggrin.gif, da daca nu, macar afumata sigur e...deci, as zice ca ma pot pune pe treaba laugh.gif

Editat de KikenHana, 03 June 2009 - 01:59 PM.


#14 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 June 2009 - 06:03 PM

CITAT(KikenHana @ Jun 3 2009, 02:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Spanac am, de marar si ceapa mi-e plina gradina, carne din borcan nu-s sigura, trebuie s-o iau la interogatoriu pe bunica biggrin.gif, da daca nu, macar afumata sigur e...deci, as zice ca ma pot pune pe treaba laugh.gif



perfect, Kiken, te poti apuca de treaba (treaba cea mai multa e la curatatul verdeturilor rolleyes.gif )...si totusi poate faci rost de vestita carne de la borcan tongue.gif , daca nu, merge si cu afumatura smile.gif Spor la treaba!

#15 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 03 June 2009 - 07:02 PM

alina draga cum zicea MAYA intr-o postare ca respira sparanghel, asa si eu cu spanacu...mvaiii si crud mananc.., auzi da cu carnita aia alaturi, mirosul ala de altadata...da....din pacate carne la borcan nu am ...da am sa improvizez, esti grozava
floare.gif

#16 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 June 2009 - 07:23 PM

CITAT(nico-vya @ Jun 3 2009, 08:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
alina draga cum zicea MAYA intr-o postare ca respira sparanghel, asa si eu cu spanacu...mvaiii si crud mananc.., auzi da cu carnita aia alaturi, mirosul ala de altadata...da....din pacate carne la borcan nu am ...da am sa improvizez, esti grozava
floare.gif


ieu...sigur cu mine vorbesti? rolleyes.gif

...si lasand glumele la o parte biggrin.gif repet, mancarea este buna, sanatoasa si satioasa...numai ca asta e singurul inconvenient: carnea care-i da gustul specific. Dar daca totusi o preparati, puneti toate balariile, macar in cantitatile date, daca nu si mai multe... tongue.gif

#17 roxyfoxy

roxyfoxy

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 03 June 2009 - 07:29 PM

Nu-mi zice si mie cineva pe scurt cum se pregatese carnea asta la borcan? Suna tare bine si eu sunt innebunita dupa carnea de vita, mai ales fiarta. Multumesc muuuult!

#18 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 June 2009 - 08:05 PM

Din cate stiu eu, ca de facut nu am facut, e carne prajita in slanina topita de porc-untura (dupa ce in prealabil a fost lasata sa ia sare) si apoi pusa in borcane, acoperita cu untura si inchisa ermetic. Tine asa si mai bine de jumatate de an. smile.gif

#19 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 June 2009 - 09:51 PM

Gustul carnii de la borcan nu se compara cu nimic!Ce noroc pe mine ca am,sambata ma duc la mosie si-mi trantesc un mujdei din usturoi verde si mamaliga,ca nu mai am rabdare sa fac si spanac! tongue.gif

#20 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 04 June 2009 - 02:30 AM

QUOTE(vali @ Jun 3 2009, 09:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Gustul carnii de la borcan nu se compara cu nimic!Ce noroc pe mine ca am,sambata ma duc la mosie si-mi trantesc un mujdei din usturoi verde si mamaliga,ca nu mai am rabdare sa fac si spanac! tongue.gif


corect
voiam sa spun si eu asta/ n-are egal carnea de la borcan, facuta asa cum trebe la mosie- la tara cu carne <organica> biggrin.gif ca sa fiu in trend. tongue.gif

eu cred ca mincarea asta iese asa cum trebe numai cu carne de la borcan, restul = improvizatii..bune si alea din lipsa de materie prima, dar ...
Fan n_puiu!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi