Sari la conținut

Poză

SARMALUTE DE POST


15 răspunsuri la acest topic

#1 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 05 December 2009 - 01:53 PM


Suntem in Postul Craciunului si fiindca am avut timp saptamana trecuta ,joi am facut aceste sarmalute de post,usor dulci si foarte gustoase..

Eu nu am gramaj exact la ingrediente.Le pun intotdeauna dupa ochi .

Avem nevoie de:

ceapa
morcov
pastarnac
radacina patrunjel
ciuperci
orez cca 100 gr
2 lg malai
2 lg gris
rosii(eu am pus din conserva)
varza
cimbru
patrunjel verde si marar
sare,piper si alte condimente daca mai doriti


IMG_3305.JPG

1.Tocam ceapa,dam pe razatoare mica radacinoasele(pastarnacul,radacina de patrunjel,morcovul)

IMG_3306.JPG

2.Ceapa se pune la calit,

IMG_3307.JPG

dupa 3-4 min se adauga si radacinoasele,se mai lasa 5 min apoi se pune compozitia la racit .

IMG_3308.JPG

3.Separat, se calesc ciupercile apoi se adauga la compozitia de mai sus.

IMG_3309.JPG

4.Dupa ce se raceste tot amestecul se adauga verdeata,orezul,malaiul,grisul,condimentele si rosiile.

IMG_3310.JPG



#2 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 05 December 2009 - 01:58 PM


Se amesteca bine si se adauga o mana de varza tocata marunt si oparita in prealabil.

IMG_3311.JPG

Se sucesc sarmalutele,se aseaza frumos intr-o oala,se capacesc cu rosii si se dau la fiert pt cca 1 ora..


IMG_3312.JPG

IMG_3313.JPG

Pofta buna!

IMG_3349.JPG

IMG_3348.JPG








#3 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 06 December 2009 - 12:19 AM

Mie una stiu sigur ca mi-ar placea ca doar au ciuperci ,dar nu stiu la al meu care e carnivor biggrin.gif .Oricum intr-o zi am sa le incerc ,merci de reteta. smile.gif

#4 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 06 December 2009 - 12:26 AM

Superapetisante Cris...sarmalutele de post sunt preferatele mele...
voi incerca si varianta ta biggrin.gif ...



#5 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 06 December 2009 - 04:10 AM

imi ploua in gura...
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#6 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 06 December 2009 - 04:48 AM

QUOTE(lisa_magic @ Dec 6 2009, 04:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
imi ploua in gura...

Si mie laugh.gif ...Le incerc si eu. Cristina, floare.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#7 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4894 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 06 December 2009 - 02:12 PM

CITAT(Boariu Iuliana @ Dec 5 2009, 11:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie una stiu sigur ca mi-ar placea ca doar au ciuperci ,dar nu stiu la al meu care e carnivor biggrin.gif .Oricum intr-o zi am sa le incerc ,merci de reteta. smile.gif


Sa stii ca nici nu se cunoaste ca n-au carne, dimpotriva!!! Ciupercile dau un gust asa bun!!!!! Jupanu' meu s-a lins pe botic cand a papat sarmale cu ciuperci facute de mama. A zis ca-s bune rau!!!!!!!

Cristina, bravo!!! Arata foarte bine sarmalutele tale! floare.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 06 December 2009 - 06:57 PM

Si la mine tot sarmalute de post, doar ca eu nu pun nici un fel de faina, nici de grau si nici de porumb si nici gris. Nu se desfac deloc.

IMG_0381.jpg

#9 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 06 December 2009 - 10:16 PM

CITAT(Boariu Iuliana @ Dec 6 2009, 12:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie una stiu sigur ca mi-ar placea ca doar au ciuperci ,dar nu stiu la al meu care e carnivor biggrin.gif .Oricum intr-o zi am sa le incerc ,merci de reteta. smile.gif



Sa stii ca nici al meu nu a fost prea incantat de idee,dar a mancat pana la ultima bucata..deci se poate..sunt foarte gustoase

CITAT(dora_m @ Dec 6 2009, 12:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Superapetisante Cris...sarmalutele de post sunt preferatele mele...
voi incerca si varianta ta biggrin.gif ...



Multumesc mult.. floare.gif
Si mie imi plac foarte mult..Le fac chiar si atunci cand nu suntem in post.. biggrin.gif


CITAT(Daneza13 @ Dec 6 2009, 04:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie laugh.gif ...Le incerc si eu. Cristina, floare.gif


floare.gif

CITAT(foxyy @ Dec 6 2009, 02:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa stii ca nici nu se cunoaste ca n-au carne, dimpotriva!!! Ciupercile dau un gust asa bun!!!!! Jupanu' meu s-a lins pe botic cand a papat sarmale cu ciuperci facute de mama. A zis ca-s bune rau!!!!!!!

Cristina, bravo!!! Arata foarte bine sarmalutele tale! floare.gif


Multumesc floare.gif

CITAT(julix_2007 @ Dec 6 2009, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si la mine tot sarmalute de post, doar ca eu nu pun nici un fel de faina, nici de grau si nici de porumb si nici gris. Nu se desfac deloc.

IMG_0381.jpg


Arata tare bine si ale tale julix.. floare.gif
Mie,personal imi plac mai mult cu acest amestec de malai si gris..

Eu astazi am fost acasa la soacra(a fost hramul bisericii la ea in sat )si a facut sarmalute cu ghebe..super bune rolleyes.gif


#10 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 06 December 2009 - 10:44 PM

CITAT(raducristina @ Dec 6 2009, 10:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu astazi am fost acasa la soacra(a fost hramul bisericii la ea in sat )si a facut sarmalute cu ghebe..super bune rolleyes.gif [/b]


Si la mine a fost hramul bisericii si sarmalele din imagine sunt cu ghebe de la munte, ca pe la ses nu s-au prea facut anul asta ghebele.

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 December 2009 - 11:21 PM

singurele sarmale de post pe care le-am mincat au fost cu orez. bune si alea, dar cum sint innebunita dupa ciuperci, ma tenteaza si astea.
la cit a plouat pe aici, s-au facut la ciuperci pe cimp, de era plin de ele. dar cum era sa mor din cauza unora cumparate de la coltul blocului si nici nu le cunosc daca sint comestibile sau nu, nu am riscat. asa ca tot cele din magazin sint mai bune pentru mine. o sa le incerc un pic mai tirziu, sa se mureze bine varza.




#12 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 06 December 2009 - 11:38 PM

Cris, gospodina mica! arata bine tare si mie imi plac maxim sarmalutele de post!:D

am facut o tarta cu pere, au, au!:Dpupici!

#13 raducristina

raducristina

    Big Chef

  • Membri
  • 654 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 07 December 2009 - 12:20 AM

CITAT(diamond @ Dec 6 2009, 11:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cris, gospodina mica! arata bine tare si mie imi plac maxim sarmalutele de post!:D

am facut o tarta cu pere, au, au!:Dpupici!



Multumesc floare.gif blob6.gif

am vazut tarta pe blog..ma bucur ca ti-a placut.
.am sa o refac si eu...mi-ai starnit pofta.. biggrin.gif



#14 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 07 December 2009 - 08:17 AM

Frumoase sarmalute , si mai mult ca sigur foarte gustoase.

O fi coincidenta sau nu , am facut si eu vineri seara , sarmalute de post- pe care al meu le-a inundat cu smitina smile.gif .
Receta a fost simpla:
4 linguri ulei
5 cepe medii
4 morcovi- rasi la razatoare
300 gr conopida oparita- am maruntit-o in buchetele mici de tot , nu a observat nimeni ca este si ea in sarmale.
2 miini de orez- 100-150 gr.
Am facut sarmalute in foi de vita de vie si am umplut si citiva ardei.

#15 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 07 December 2009 - 08:21 AM

Cristina, te felicit pentru reteta, arata tare bine sarmalutele tale...iar eu is fanul lor nr 1, las orice fripturica pt sarmalutele de post. tongue.gif
Felicitari si pentru pricepere, prevad un viitor culinar plin de reusite, bravo! smile.gif

#16 mamamatei

mamamatei

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BUURESTI, Dristor

Postat 07 December 2009 - 02:56 PM



Foarte bune, intr-adevar! Si eu le prefer inaintea oricarei fripturi...
Ceea ce mai adaug eu: cateva stafide si nuci wink.gif dau un gust usor dulceag..dar numai eu le mananc....



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi