Tarta cu ficat

1.Dam la robot prima oara cascavalul, dupa ce acesta s-a ras punem restul de igrediente si mixam, in citeva secunde aluatul e gata. Se mai framinta ni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ficat

Ingrediente

  • Pentru aluatul nisipos avem nevoie de: 200 gr faina
  • 100 gr cascaval
  • de preferat mai uscat
  • 120 gr unt
  • 1 ou + 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutura: ficat - o punga
  • ceapa
  • ceapa verde sau praz
  • o mina de mazare
  • aproximativ 1 cana de morcovei congelati
  • sare
  • piper
  • 1 ou + albusul care ne-a ramas de la aluat

Mod de preparare

1.Dam la robot prima oara cascavalul, dupa ce acesta s-a ras punem restul de igrediente si mixam, in citeva secunde aluatul e gata. Se mai framinta nitel cu mina si se da la rece.

2. Intre timp punem ceapa la calit, cind aceasta e gata adaugam ficatul, condimentele, si cind ficatul e aproape gata punem mazarea si morcovul congelate. cind s-au decongelat in tigaie, tregem de pe foc si lasam la racit.

3. Intindem coca, nu s eintinde usor pe suprafete mari, dar eu nu mai am nici o forma de minitarta, asa ca trebuie sa intind in forma de tort. aluatul se lucreaza usor pe suprafete mici. Nu e nevoie sa ungeti tava, aluatul e destul de gras.

4. Punem in forma.Am dat la cuptor la 180C pentru 45 min, apoi am acoperit tarta cu bacon. Inca 10 min la cuptor si gata.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu ficat a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte sarate gasiti aici:

Tarta cu sunca si zucchini,

Tarta cu dovlecei si branza de capra,

Tarta cu ciuperci si sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Briose aperitiv
Bucataras.RO

Briose aperitiv

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...

Briose aperitiv
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola