Fasolea cu ciolan este un preparat romanesc care ne reprezinta, mai ales in zile de sarbatoare!
Fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa, peste noapte. Pune-o intr-o oala incapatoare, pe foc si adauga apa fierbinte peste ea. Las-o circa 10 min apoi arunca apa; repeta acest proces inca de doua ori. Pune pentru ultima data apa fiarta peste fasole si adauga urmatoarele ingrediente: 1 morcov, telina, cei doi pastarnaci, foile de dafin si cei doi cartofi. Motivul pentru care adaugi cartofii este pentru a absorbi substantele ce provoaca balonarea. Lasa-le la fiert la foc potrivit. Aseaza cele 2 ciolane intr-un slow cooker. Daca nu ai un slow cooker atunci le poti fierbe pe foc, atat separat, cat si impreuna cu fasolea daca au un timp relativ egal de fierbere. Motivul pentru care-l fac intr-un slow cooker este ca asa obtin cu mult mai multa usurinta textura frageda si suculenta pe care mi-o doresc. Toarna peste ciolane cca 200 ml de apa sau supa; pune capacul si seteaza programul “high". Acum ai 2 optiuni: poti baga ciolanele intr-un cuptor pentru cateva min la 210 grade, cat sa le rumenesti sau poti astepta sa se raceasca si sa le tai cuburi generoase. Scurge apa de la fasole intr-un castron. Taie ceapa, ardeiul gras si ceilalti doi morcovi cubulete. Zdrobeste usturoiul intr-un mojar. Pune ulei de floarea soarelui in tigaie, iar cand s-a incins, adauga morcovii. Soteaza-i, iar la scurt timp dupa adauga ceapa, ca intr-un final sa adaugi ardeiul si usturoiul. Pune putina zeama din cea in care au fiert boabele de fasole si lasa putin sa fiarba. Adauga apoi fasolea si bucatile de ciolan intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita. Amesteca cimbrul cu boia, chimen si coriandru si pune-le peste restul ingredientelor. Adauga sucul de rosii si potriveste de sare si piper. Completeaza cu zeama daca mai e cazul. Las-o sa scada si da-o de pe foc. Toaca mararul si presara pe deasupra. Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii