Unge cu ulei gratarul si lasa-l pe foc pana se incalzeste. Stoarce sucul de lamaie peste piersici si pune-le pe gratar....
Salata cu Feta si piersici pe grillCascavalul si sunca se taie felii. Pieptul de pui se frige pe gratar, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare portie se pune o...
Piept de pui SavoyardeTaie painea(sau mamaliga) cubulete cit marimea rosiilor.Infige alternativ cuburi de paine(sau mamaliga) si rosii(de preferat...
Frigarui de rosii cu paine la gratarCurata cartofii,spala-i si taie-i felii” pe lung”,groase de 4-5 mm.Incinge plita(se poate si pe aragaz,folosind tabla de...
Scrijele de cartofiPui brinza la desarat(fiindca altfel,la gratar va iesi sarea din ea)in lapte pentru 30 de minute.O lasi la scurs pe un servet...
Brinza la gratarCarnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe...
Ceafa gratinata cu sos specialPestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe...
Saramura de crap romanescSe spala ciuperci mari, frumoase, se pupe cotorul, fara sa se curete de pielita. Se sterg si se presara cu putina sare. Se...
Ciuperci la gratarVinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde.Se coc pe gratar pe aragaz pe o parte si pe...
Vinete la gratarZaharul, mierea si bulionul se amesteca bine. Somonul se pregateste de gratar si se face la 220 grade C dupa ce s-a pus pe...
Somon la gratarSe taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar),...
Chicken sataySe curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau...
Macrou la gratarSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarPastravul se curata de solzi, i se scot intestinele, se unge bine cu untdelemn si apoi se frige, intreg sau taiat in bucati,...
Pastravi la gratarPestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele...
Saramura dobrogeanaFriptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara...
Salata de spanac si carneSe taie cotletele, se inmoaie in unt fierbinte pe ambele parti, apoi se tavalesc in brinza rasa. Se bate bine un ou, se dau...
Cotlete de miel la gratarPieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la RoquefortCiupercile se curata, se spala, se sterg si se pun pe gratar cu cupa in sus. In cupa se pune un pic de ulei si o bucatica de...
Salata de ciuperci cu sos de lamiieBiftecul se prepara numai din muschi fript la gratar. Se curata de pielite, se taie felii de 2 cm, se pun pe rind intr-un...
Biftec la gratar cu ciuperciPestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc...
Saramura aromata cu usturoiSe curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se...
Ficat condimentat a cuptorSe taie carnea in felii groase de un cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepuse de lemn cam de 20 cm lungime. Pe...
Frigarui pe gratar cu ciuperciSe frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajitaSe curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din...
Ficat la cuptor cu otet si smintinaCotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratarMuschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar....
Pirjoale din muschi de vitaMuschiul spalat si zvintat bine pe un prosop, se impaneaza cu bucatele de costita si usturoi. Se asaza apoi pe gratarul uns...
Muschi de porc la gratarSe taie antricoatele, lasindu-le cite putina grasime la partea exterioara, se ung cu ulei si se pun pe gratarul bine incins,...
Antricot de vaca la gratarPestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe...
Pastravi la gratarSalaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime.
Salau la gratarPestele bine curatat si spalat se lasa sa se zvinte, se unge cu ulei si se frige pe gratarul bine incins. Cind este gata se...
Nisetru la gratarStiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se...
Stiuca la gratarSe pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratarSe curata muschiul de pielite, se bate usor sa se inmoaie, dar nu se subtiaza, apoi se frige la gratar pe ambele parti. Nu se...
Muschi de vaca la gratarSe bate vrabioara bine, pe o parte si pe cealalta, pentru a se zdrobi fibrele tari. Se unge cu un strat subtire de ulei, se...
Vrabioara la gratarSe taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar,...
SaslikSe da carnea cruda prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu orezul...
Chiftelute la gratarSe poate frige puiul pe gratar, in mod obisnuit, deasupra flacarii, sau in cuptor, pe gratarul aragazului, fara grasime.
Pui la gratar