Se curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezCuratam fileurile de salu, le spalam apoi le scurgem de apa si le stergem cu servetele absorbante. Le presaram cu sare si...
Rulouri de salau cu broccoliPestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi...
Plachie din salauSe curata si se taie cuburi sfecla rosie, pastarnacul, marul si para. Calim ceapa tocata si adaugam restul de ingrediente...
Salau cu hreanCondimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi...
Rulouri de salau cu orez si sosTaiati si scoateti oasele de la peste. Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute. Se toaca marun
File de salauSe fierbe salaul,se scot oasele,se desface carnea in fileuri.Se prepara sosul alb din unt,faina i lapte sau zeama in care a...
Sufleul de salauSe alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un...
Salau prajit cu usturoiSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluatSe curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface drept in doua in lungime. Se curata de piele, se scoate sira...
Filets de salauSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...
Salau cu ciuperciSe pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet...
Salau cu patrunjel verdeSe spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si...
Salau marinatSe incinge cuptorul. Se spala lamaia si se taie felii. Pestele, spalat si zvantat, se presara cu sare si piper. Intr-o forma...
File de salau cu rosii la cuptorSe alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face...
Salau prajit cu usturoiSe curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic paneSe curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se...
Salau polonezSe fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune...
Rasol de salau caldestele sarat (somn, salau, nisetru), se pune la desarat in apa si se tine astfel pina ramine atita sare cit e necesar pentru...
Pilaf calugarescSe fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind...
Salau cu cascaval si smintinaPestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript...
Salau in sos de RieslingCarnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si...
Chiftelute de salau (cod)Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa...
Salau cu sos de lamiieSe poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau,...
Peste marinatSalaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se...
Salau polonez rapidCel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Bors de peste cu prazSalaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se...
Salau in aspicSalaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime.
Salau la gratar