vin fiert

Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...

Ciorba de carne de porc
Supe de legume

Supa crema de linte

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....

Supa crema de linte
Supe de legume

Supa crema de spanac

Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...

Supa crema de spanac
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...

Cartofi noi cu patrunjel verde
Ceaiuri

Ceai de sunatoare

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de sunatoare
Mancaruri cu carne

Chiftelute la gratar

Se da carnea cruda prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu orezul...

Chiftelute la gratar
Jumari

Jumari dulci indiene

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...

Jumari dulci indiene
Mancaruri cu orez

Orez cu miere

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata....

Orez cu miere
Supe de legume

Supa de dovlecei

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara...

Supa de dovlecei
Supe de legume

Supa de linte

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,...

Supa de linte
Supe de legume

Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa...

Supa de legume de iarna
Aperitive cu carne

Chiftelute aperitiv

Cartoful fiert sau crud (dat prin masina de tocat), se amesteca cu carnea tocata, la care se adauga ingredientele de mai sus....

Chiftelute aperitiv
Supa crema de ciuperci
Supe de legume

Supa crema de ciuperci

• taiati cartofii si telina cuburi si puneti-le la fiert in apa cu sare • dupa cca. jumatate de

Supa crema de ciuperci
Supe de carne

Supa din oase cu diferite garnituri

Se sparg oasele cu ajutorul unui satir, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Cind s-a format spuma,...

Supa din oase cu diferite garnituri
Mancaruri cu orez

Orez a la Canton

Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...

Orez a la Canton
Salate cu peste

Salata de peste

Pestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamiie, sarea si verdeata. Oul...

Salata de peste
Aperitive cu oua

Omleta indiana

Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper,...

Omleta indiana
Supe de legume

Supa de ciuperci cu verdeata

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Cind zarzavatul este fiert, se strecoara...

Supa de ciuperci cu verdeata
Supe de legume

Supa din legume de vara

Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa...

Supa din legume de vara
Supe de legume

Supa crema de legume si zarzavat

Zarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cind totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin...

Supa crema de legume si zarzavat
Mancaruri cu carne

Snitele aburite cu cartofi

Se taie carnea felii, se bate pe ambele parti ca sa ramina subtire si se fierbe in aburi pina se fragezeste. Se scoate si se...

Snitele aburite cu cartofi