Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...
Friptura de porcSe pune la fiert zarzavatul; cand acesta este aproape fiert, se pune si salata tocata. Separat intr-o tigaie mai mare se face...
Ciorba de salata cu kaiserSe taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit....
TortilliaSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...
Pui cu fasole verde si smintinaIn apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul...
Bors "Padis"Se spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...
Pui cu maioranaIntr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...
Sufleu de lamiieSe pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...
Crema la paharSe da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...
Medalion din piept de pasareSe spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in...
Spanac cu smintinaSe spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in...
Spanac la cuptor cu pesmetSe curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...
Ciorba de perisoare de pasareSe pun la fiert cartofii bine spalati. Cind s-au racit, se curata si se paseaza bine. Separat, se taie costita in cuburi...
Salata de cartofi cu costitaSe spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si...
Bors cu carne de vita si tarhonSe spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caiseSe alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...
Bors de vita cu perisoareSe spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...
Telina cu smintina si cascavalIntr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telinaSe amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapteDovleceii se curata de floare si se fierb in marinata facuta din: otet, apa, ulei, zahar si condimente. Dupa ce au fiert, se...
Salata de dovlecei marinatiSe pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas. Albusurile se...
Lapte de pasareDovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...
Supa-crema de dovleceiRosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se...
Supa dulceSe pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...
Supa din carne macra si ouaPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de puiArdeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...
Ardei umpluti cu ciuperciSe pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...
Supa de morcovi cu napiSe rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...
Supa de sparanghelSe da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper....
Salam dieteticSe pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...
Supa cu carne afumata si fasole uscataSe curata fasolea, se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si, calda, se...
Salata de fasole verde cu iaurtStrugurii se spala si se desciorchineaza. Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga...
Compot de struguri cu vanilieSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelSe curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...
Supa de prazSe pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...
Chisel de mereSe spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...
Ciorba de vitelSe pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....
Supa de legume diverseSupa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...
Supa cu taiteiSe alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...
Supa de fasole uscataCartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofiSe pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...
Ciorba cu cirnati afumati si otetSe spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...
Supa crema de dovleceiSe pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...
Rasol de gaina cu legumeSe pun la fiert in apa rece cartofii in coaja, spalati, si se fierb la foc mic. Cartofii fierti se curata de coaja, se taie...
Salata de cartofi cu rosii si maionezaSe fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si,...
Ciorba de perisoareSe curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...
Supa crema de caroteDovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...
Dovlecei cu carneSe lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.
Supa de fasole verdePuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Pui cu rosii si usturoiSe curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...
Supa de rosii si orez