vin fiert

Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...

Friptura de porc
Ciorbe

Ciorba de salata cu kaiser

Se pune la fiert zarzavatul; cand acesta este aproape fiert, se pune si salata tocata. Separat intr-o tigaie mai mare se face...

Ciorba de salata cu kaiser
Mancaruri cu cartofi

Tortillia

Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit....

Tortillia
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde si smintina

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...

Pui cu fasole verde si smintina
Borsuri

Bors "Padis"

In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul...

Bors "Padis"
Mancaruri cu carne

Pui cu maiorana

Se spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...

Pui cu maiorana
Sufleuri

Sufleu de lamiie

Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...

Sufleu de lamiie
Creme

Crema la pahar

Se pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...

Crema la pahar
Mancaruri cu carne

Medalion din piept de pasare

Se da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...

Medalion din piept de pasare
Mancaruri cu legume

Spanac cu smintina

Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in...

Spanac cu smintina
Mancaruri cu legume

Spanac la cuptor cu pesmet

Se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in...

Spanac la cuptor cu pesmet
Ciorbe

Ciorba de perisoare de pasare

Se curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...

Ciorba de perisoare de pasare
Mancaruri cu cartofi

Salata de cartofi cu costita

Se pun la fiert cartofii bine spalati. Cind s-au racit, se curata si se paseaza bine. Separat, se taie costita in cuburi...

Salata de cartofi cu costita
Borsuri

Bors cu carne de vita si tarhon

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si...

Bors cu carne de vita si tarhon
Inghetate

Inghetata cu caise

Se spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...

Inghetata cu caise
Borsuri

Bors de vita cu perisoare

Se alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...

Bors de vita cu perisoare
Mancaruri cu legume

Telina cu smintina si cascaval

Se spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...

Telina cu smintina si cascaval
Ciorbe

Ciorba de burta cu "cheie"

Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...

Ciorba de burta cu "cheie"
Supe de legume

Supa crema de telina

Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...

Supa crema de telina
Sucuri fructe si legume

Chisel cu lapte

Se amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...

Chisel cu lapte
Salate reci

Salata de dovlecei marinati

Dovleceii se curata de floare si se fierb in marinata facuta din: otet, apa, ulei, zahar si condimente. Dupa ce au fiert, se...

Salata de dovlecei marinati
Creme

Lapte de pasare

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas. Albusurile se...

Lapte de pasare
Supe de legume

Supa-crema de dovlecei

Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...

Supa-crema de dovlecei
Supe de legume

Supa dulce

Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se...

Supa dulce
Supe de carne

Supa din carne macra si oua

Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...

Supa din carne macra si oua
Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...

Ostropel de pui
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci

Ardeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...

Ardei umpluti cu ciuperci
Supe de legume

Supa de morcovi cu napi

Se pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...

Supa de morcovi cu napi
Supe de legume

Supa de sparanghel

Se rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...

Supa de sparanghel
Aperitive cu carne

Salam dietetic

Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper....

Salam dietetic
Supe de carne

Supa cu carne afumata si fasole uscata

Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...

Supa cu carne afumata si fasole uscata
Salate reci

Salata de fasole verde cu iaurt

Se curata fasolea, se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si, calda, se...

Salata de fasole verde cu iaurt
Compot de struguri cu vanilie
Compoturi

Compot de struguri cu vanilie

Strugurii se spala si se desciorchineaza. Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga...

Compot de struguri cu vanilie
Ceaiuri

Ceai de musetel

Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...

Ceai de musetel
Supe de legume

Supa de praz

Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...

Supa de praz
Sucuri fructe si legume

Chisel de mere

Se pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...

Chisel de mere
Ciorbe

Ciorba de vitel

Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...

Ciorba de vitel
Supe de legume

Supa de legume diverse

Se pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....

Supa de legume diverse
Supe de legume

Supa cu taitei

Supa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...

Supa cu taitei
Supe de legume

Supa de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...

Supa de fasole uscata
Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...

Musaca de cartofi
Ciorbe

Ciorba cu cirnati afumati si otet

Se pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...

Ciorba cu cirnati afumati si otet
Supe de legume

Supa crema de dovlecei

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...

Supa crema de dovlecei
Mancaruri cu carne

Rasol de gaina cu legume

Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...

Rasol de gaina cu legume
Salate reci

Salata de cartofi cu rosii si maioneza

Se pun la fiert in apa rece cartofii in coaja, spalati, si se fierb la foc mic. Cartofii fierti se curata de coaja, se taie...

Salata de cartofi cu rosii si maioneza
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si,...

Ciorba de perisoare
Supe de legume

Supa crema de carote

Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...

Supa crema de carote
Mancaruri cu carne

Dovlecei cu carne

Dovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...

Dovlecei cu carne
Supe de legume

Supa de fasole verde

Se lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.

Supa de fasole verde
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii si usturoi

Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...

Pui cu rosii si usturoi
Supe de legume

Supa de rosii si orez

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...

Supa de rosii si orez