vin fiert

Compoturi

Compot de prune cu aroma de vanilie

Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...

Compot de prune cu aroma de vanilie
Mancaruri cu carne

Pui in sos

Se amesteca sosul de soia cu ketchup-ul intr-o oala, la foc mic, dupa care se introduce pieptul de pui. Se lasa la fiert...

Pui in sos
Ciorbe

Ciorba de rosii cu smintina

Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea...

Ciorba de rosii cu smintina
Supe de carne

Supa cu orez si smintina

Se face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...

Supa cu orez si smintina
Borsuri

Bors de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...

Bors de berbec
Mancaruri cu legume

Linte cu orez

Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...

Linte cu orez
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pasta de unt

Se fierb 6 oua tari, in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se acopera cu apa rece. Cind...

Oua umplute cu pasta de unt
Compoturi

Compot de pere aromat

Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...

Compot de pere aromat
Ciorbe

Ciorba ruseasca fara carne

Morcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...

Ciorba ruseasca fara carne
Gogosi

Gogosi pripite (fara drojdie)

Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...

Gogosi pripite (fara drojdie)
Compoturi

Compot de pepene galben

Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...

Compot de pepene galben
Sufleuri

Sufleu cu lapte

Se pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...

Sufleu cu lapte
Prajituri

Elmi

Se pun la fiert, impreuna, zaharul, margarina, mierea de albine, cacaoa si romul pina se topeste totul, dupa care se pun...

Elmi
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...

Ciorba de dovlecei
Borsuri

Bors de fasole verde cu ardei

Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...

Bors de fasole verde cu ardei
Salate de legume

Salata picanta de orez

Se fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert...

Salata picanta de orez
Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu carne

Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina...

Vinete umplute cu carne
Inghetate

Inghetata de caise

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...

Inghetata de caise
Borsuri

Bors de dovlecei dres cu smintina

Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...

Bors de dovlecei dres cu smintina
Ciorbe

Ciorba ruseasca cu carne

Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...

Ciorba ruseasca cu carne
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...

Dulceata de trandafiri
Mancaruri cu peste

Scoici cu vin alb

Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la...

Scoici cu vin alb
Salate de legume

Salata de fasole verde cu ceapa

Fasolea verde se curata, se spala, se rupe bucati si se pune la fiert in apa sarata care clocoteste. Se fierbe 15 minute, se...

Salata de fasole verde cu ceapa
Supe de legume

Supa de rosii cu legume

Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...

Supa de rosii cu legume
Mancaruri cu orez

Orez a la Cubana

Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune...

Orez a la Cubana
Paella de marisco (de fructe de mare)
Mancaruri cu fructe de mare

Paella de marisco (de fructe de mare)

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie...

Paella de marisco (de fructe de mare)
Paste si pizza

Paste spirale cu pui si bere

Carnea de pui se curata de piele, se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie. Pastele (spiralele) se pun la fiert in...

Paste spirale cu pui si bere
Prajituri

Desert din dovleac

Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...

Desert din dovleac
Mancaruri cu carne

Limba in sos de smintina

Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...

Limba in sos de smintina
Mancaruri cu legume

Sufleu de fasole verde

Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...

Sufleu de fasole verde
Borsuri

Bors de crap rapid

Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...

Bors de crap rapid
Supe de legume

Supa de zarzavat cu smintina

Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...

Supa de zarzavat cu smintina
Creme

Piersici cu fragi si spuma de portocale

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...

Piersici cu fragi si spuma de portocale
Prajituri

Choux a la crème (Gogosi cu crema)

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...

Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....

Sos de ciuperci
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...

Bors de dovlecei umpluti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu smintina

Se curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smintina...

Cartofi noi cu smintina
Salate cu carne de vita

Salata de creier

Se tine creierul in apa rece o ora, se curata de pielita si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se fierbe 15-20...

Salata de creier
Compoturi

Compot de caise

Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...

Compot de caise
Salate din carne de pasare

Salata portugheza

Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii rotunde, maslinele fara...

Salata portugheza
Borsuri

Bors de vitel

Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...

Bors de vitel
Preparate cu mamaliga

Balmus (brinza de oi si mamaliga)

Se pune la fiert apa, laptele si sarea si se face o mamaliguta pripita. Cind este gata, se adauga brinza de oi, se amesteca...

Balmus (brinza de oi si mamaliga)
Borsuri

Bors de pui cu zarzavaturi

Morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...

Bors de pui cu zarzavaturi
Mancaruri cu carne

Tocana cu ceapa si carne de porc

Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita la fiert impreuna cu uleiul, lasind-o sa se inmoaie putin. Se adauga bulionul,...

Tocana cu ceapa si carne de porc
Inghetate

Parfe de ciocolata cu frisca

Se topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...

Parfe de ciocolata cu frisca
Supe de legume

Supa de spanac cu friganele

Se spala spanacul, se alege si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clocote, se ia de la foc si se trece totul prin...

Supa de spanac cu friganele
Mancaruri cu varza

Varza cu smintina

Se taie varza foarte fin, ca fideluta, se pune la fiert, cu laptele pina se moaie bine. Se strecoara, se asaza pe o farfurie...

Varza cu smintina
Salate de legume

Salata de spanac cu smintina

Spanacul proaspat se curata, se spala in cit mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert...

Salata de spanac cu smintina
Mancaruri cu carne

Ciuperci cu sunca

Se curata ciupercile, se spala bine, se taie si se pun la fiert cu unt. Cind sint aproape gata se adauga sunca taiata in...

Ciuperci cu sunca
Supe de legume

Supa crema de praz

Se taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...

Supa crema de praz
Mancaruri cu legume

Iahnie de fasole cu afumatura

Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se...

Iahnie de fasole cu afumatura