vin fiert

Mancaruri cu carne

Snitel cu sos de legume

Se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si...

Snitel cu sos de legume
Supe de legume

Crema supa de spanac

Se curata spanacul, se spala foarte bine sa nu ramina pamint si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute, se scurge si se...

Crema supa de spanac
Salate de legume

Icre din fasole alba

Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi...

Icre din fasole alba
Supe de legume

Supa de gulii cu marar

Guliile curatate si spalate, se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...

Supa de gulii cu marar
Borsuri

Bors de ciuperci

Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa...

Bors de ciuperci
Compoturi

Compot de mere

Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa...

Compot de mere
Supe de legume

Supa de morcovi

Se curata morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert cu patru pahare de apa. In timpul fierberii, se adauga...

Supa de morcovi
Mancaruri cu peste

Pastravi cu unt

Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu...

Pastravi cu unt
Mancaruri cu carne

Pilaf de pasare

Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In...

Pilaf de pasare
Supe de legume

Supa cu cartofi si fasole alba

Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune...

Supa cu cartofi si fasole alba
Supe de legume

Supa de cartofi simpla (dietetica)

Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si...

Supa de cartofi simpla (dietetica)
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu sunca (dietetici)

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intregi. Nu trebuie sa fiarba complet. Se scurg bine de apa, se taie un...

Cartofi cu sunca (dietetici)
Supe de carne

Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc...

Supa de curcan - ca in Ardeal ( levesa)
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata zarzavatul, se rade si se fierbe cu ceapa taiata marunt. Cind este aproape fiert se adauga orezul, apoi dovleceii....

Bors de dovlecei
Ciorbe

Ciorba pescareasca acrita

Se pune la fiert pestele marunt. Cind este gata, se strecoara zeama si in ea se fierbe tot zarzavatul. Cind este gata se...

Ciorba pescareasca acrita
Ciorbe

Ciorba de burta

Se curata burta si se pune la fiert cu apa fierbinte si o ceapa crestata. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Burta fierbe...

Ciorba de burta
Mancaruri cu peste

Rasol de peste cu legume

Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce...

Rasol de peste cu legume
Supe de legume

Supa crema de telina cu albus

Telina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...

Supa crema de telina cu albus
Supe de legume

Supa de ciuperci cu orez

Ciupercile, bine spalate si taiate in lamele fine, se pun la fiert in apa rece, impreuna cu miezul de piine. Se lasa sa...

Supa de ciuperci cu orez
Ciorbe

Ciorba greceasca cu orez

Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile...

Ciorba greceasca cu orez
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...

Bors din carne de miel
Mancaruri cu carne

Sfiriiala Dobrogeana

Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins...

Sfiriiala Dobrogeana
Mancaruri cu legume

Mazare cu marar

Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....

Mazare cu marar
Borsuri

Bors de loboda cu usturoi

Loboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul...

Bors de loboda cu usturoi
Conserve in otet

Salata de ciuperci marinate

Ciupercile se curata si se spala in citeva ape. Se pun la fiert, 15 minute, in apa clocotita cu sare si se lasa apoi la...

Salata de ciuperci marinate
Borsuri

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...

Bors de peste
Ciorbe

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
Supe de carne

Supa de fasole verde cu costita afumata

Se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...

Supa de fasole verde cu costita afumata
Mancaruri cu carne

Costita cu fasole alba

Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...

Costita cu fasole alba
Borsuri

Bors de iepure

Se spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...

Bors de iepure
Borsuri

Bors moldovenesc

Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se...

Bors moldovenesc
Ciorbe

Ciorba de oase de porc

Se pun oasele la fiert cu apa rece, se scoate spuma si se fierbe la foc domol ca sa iasa ciorba limpede. Se adauga zarzavatul...

Ciorba de oase de porc
Supe de legume

Crema de mazare

Se fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecindu-se cu...

Crema de mazare
Supe de legume

Supa de mere

Se curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...

Supa de mere
Supe de legume

Supa de mazare uscata pasata

Se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert, se da...

Supa de mazare uscata pasata
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Salate reci

Salata de creier

Se curata bine creierul de pielite si urme de singe si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe...

Salata de creier
Paste si pizza

Spaghete milaneze

Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de...

Spaghete milaneze
Mancaruri cu ciuperci

Budinca de ciuperci

Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat...

Budinca de ciuperci
Aperitive cu oua

Heringi cu ou

Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...

Heringi cu ou
Aperitive cu peste

Stiuca umpluta

Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...

Stiuca umpluta
Mancaruri cu varza

Specialitate slovaca

Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se...

Specialitate slovaca
Aperitive cu oua

Peste cu cartofi si maioneza

Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...

Peste cu cartofi si maioneza
Urzici cu maioneza
Mancaruri cu legume

Urzici cu maioneza

Se aleg urzicile (frunza cu frunza), se spala in citeva ape reci si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind...

Urzici cu maioneza
Salate de legume

Salata de fasole verde cu smintina

Se alege fasole verde cu pastai fine, delicate. Se spala, se curata si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste, in...

Salata de fasole verde cu smintina
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecei

Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din...

Sufleu de dovlecei
Mancaruri cu carne

Piftie de gisca (sau curcan)

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...

Piftie de gisca (sau curcan)
Supe de carne

Supa ardeleneasca de pui clara

Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera...

Supa ardeleneasca de pui clara
Salate de legume

Salata de cartofi cu castraveti si maioneza

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou...

Salata de cartofi cu castraveti si maioneza
Borsuri

Bors de gaina

Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe...

Bors de gaina