vin fiert

Ciorbe

Ciorba de burta si picior de vitel

Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu...

Ciorba de burta si picior de vitel
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei

Se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...

Supa de rosii cu ardei
Mancaruri cu carne

Pilaf de pui

Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...

Pilaf de pui
Borsuri

Bors de dovlecel si ardei gras

Se pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...

Bors de dovlecel si ardei gras
Salate de legume

Salata de dovlecei cu rosii

Se aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in...

Salata de dovlecei cu rosii
Paste si pizza

Macaroane cu brinza

Se pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele,...

Macaroane cu brinza
Borsuri

Bors cu slanina si varza

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...

Bors cu slanina si varza
Supe de legume

Supa cu zarzavaturi

Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga...

Supa cu zarzavaturi
Supe de legume

Supa de fasole verde cu smintina

Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce...

Supa de fasole verde cu smintina
Supe de legume

Supa de rosii cu zarzavaturi

Se spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita....

Supa de rosii cu zarzavaturi
Salate din oua

Salata cu oua, sunca si legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata...

Salata cu oua, sunca si legume
Ciorbe

Ciorba taraneasca de legume

Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu mazarea. Cind incepe fierberea, se...

Ciorba taraneasca de legume
Borsuri

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina

Se pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina
Salate din oua

Salata cu oua, carne si legume

Resturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu...

Salata cu oua, carne si legume
Salate de legume

Salata de conopida cu marar si mustar

Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu...

Salata de conopida cu marar si mustar
Mancaruri cu varza

Budinca de varza dulce

Se taie varza fideluta si se pune la fiert in apa putin sarata. Dupa ce da cateva clocote, se scurge bine de apa, lasand-o...

Budinca de varza dulce
Supe de legume

Supa de chimen

Zarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cind au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc, adaugind...

Supa de chimen
Gogosi

Gogosi cu lamiie

Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina...

Gogosi cu lamiie
Mancaruri cu cartofi

Cartofi natur cu unt

Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de...

Cartofi natur cu unt
Supe de legume

Supa crema de cartofi cu legume

Se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita...

Supa crema de cartofi cu legume
Mancaruri cu carne

Rasol de pasare si legume

Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...

Rasol de pasare si legume
Supe de legume

Supa-crema de legume

Se caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert...

Supa-crema de legume
Mancaruri cu legume

Mincare de praz

Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...

Mincare de praz
Supe de legume

Supa de dovlecei cu gris

Dovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama...

Supa de dovlecei cu gris
Budinci

Budinca cu dulceata si sos caramel

Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...

Budinca cu dulceata si sos caramel
Supe de carne

Supa de carne de vita cu galuste

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura...

Supa de carne de vita cu galuste
Borsuri

Bors de crap cu zarzavat

Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind...

Bors de crap cu zarzavat
Supe de carne

Supa de pasare cu taitei de casa

Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa...

Supa de pasare cu taitei de casa
Mancaruri cu peste

Salau cu sos de lamiie

Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa...

Salau cu sos de lamiie
Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...

Ciulama de pui
Salate din oua

Salata de oua cu ficat

Ouale se fierb sa fie tari, se pun in apa rece si cind s-au racit se curata de coaja. Cartofii se spala cu peria, se pun la...

Salata de oua cu ficat
Ciorbe

Ciorba de fasole verde si legume

Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta, si se pun la fiert. Fasolea se curata, se spala si se taie subtire,...

Ciorba de fasole verde si legume
Supe de carne

Supa de carne de vita

Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si...

Supa de carne de vita
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu unt si pesmet

Se curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de...

Varza dulce cu unt si pesmet
Supe de legume

Supa de orez

Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se...

Supa de orez
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...

Bors de fasole boabe
Ciorbe

Ciorba de rosii cu orez

Se fierbe morcovul si in zeama in care a fiert se adauga orezul si rosiile, fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba...

Ciorba de rosii cu orez
Salate din oua

Salata de ciuperci cu oua

Ciupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si otet. Dupa aproximativ 15 minute, se scot...

Salata de ciuperci cu oua
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu smintina

Se curata cartofii si se pun la fiert cu un pahar de apa si putina sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga untul si...

Cartofi cu smintina
Supe de legume

Supa-crema de spanac

Se curata spanacul, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se...

Supa-crema de spanac
Prajituri

Sarlota de ciocolata

Se freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul...

Sarlota de ciocolata
Mancaruri cu carne

Ciulama de pasare cu ciuperci

Se curata pasarea, se spala si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si telina. Separat, se fierb ciupercile taiate felii, in...

Ciulama de pasare cu ciuperci
Borsuri

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat...

Bors de crap
Supe de legume

Supa de varza dulce

Zarzavatul si ceapa, curatate si spalate, se dau pe razatoarea de zarzavat si se pun la fiert in apa 20-30 minute. Se...

Supa de varza dulce
Salate de legume

Salata de telina si castraveti

Telina se spala bine, se curata de partea lemnoasa si se da prin razatoarea cu gauri mari. Dintr-un galbenus fiert tare si un...

Salata de telina si castraveti
Salate de legume

Salata de praz

Se curata si se spala prazul, se taie rondele sau bucati nu prea mari si se pun la fiert in apa sarata care a dat in clocot....

Salata de praz
Salate de legume

Salata de cartofi cu rosii si ardei

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa fierbinte; cind sint gata se curata imediat de coaja si se taie rondele...

Salata de cartofi cu rosii si ardei
Creme

Crema de vanilie caramelizata

Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in citeva clocote. Intr-un castron se...

Crema de vanilie caramelizata
Supe de legume

Supa de salata verde cu slaninuta si usturoi

Intr-o oala se pune la fiert ceapa si 3-4 catei de usturoi, tocati marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga salata spalata...

Supa de salata verde cu slaninuta si usturoi
Ciorbe

Ciorba taraneasca de pasare

Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in...

Ciorba taraneasca de pasare
Borsuri

Bors de gaina cu loboda

Se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea. In timp ce gaina fierbe...

Bors de gaina cu loboda