1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul n
1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul normal de floarea soarelui fumega la temepratura mare, oricum, mereg si de asta, eu una am folosit ulei vegetal).
2. Intre timp pregatim umplutura
1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa).
Toate se pun intr-un castron si se dau la microunde pt 5 minute.
Intre timp se indeasa curcanelul cu niste crengute de rosmarin si salvie
3. Dupa cele 5 minute se scoate castronul cu mirodenii de la microunde si cu un cleste (ca sunt fierbinti tare) se indeasa in cavitateal curcanului.
4. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 500 grade F sau 260 grade C sau cea mai ridicata treapta a cuptorului. Se tine curcanelul la temperatura de 500F sau 260C pentru 30 minute, nu se deschide usa cuptorului sub nici o forma, daca fumega e de la uleiul vegetal.
Aveti grija sa fie plasat curcanelul pe un gratar deasupra unei tavi mai adanci.
5. Dupa 30 minute se scoate si se scade temperatura cuptorului la 350 grade F sau 175 grade C. Din folie de aluminiu se construieste o platosa triunghiulara (dati folia in doua ca de obicei e cam subtire). Cu platosa respectiva se acopera pieptul curcanului. In partea cea mai groasa a pieptului, sub platosa, se infige un termometru.
6. Se seteaza temperatura pe ceas la 161 grade F sau 71 grade C. Cand temperatura in interiorul curcanului a atins 71 grade C este facut. De asta e important sa aveti termometru sa stiti exact cand sa-l scoateti din cuptor.
Unui curcan de 7 kg ii iau vreo 2.5 ore din momentul asta, la unul 10 kg i-au luat exact 3 ore si 45 minute.
7. Se scoate musiu de la cuptor si imediat se acopera cu folie de aluminiu. Se tine acoperit inca 15 minute.Dupa cele 15 minute se pune pe platou si se duce la masa.
Pofta buna!
Reteta Curcan umplut a fost propusa de anavlis pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de curcan gasiti aici:
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura,
Curcan umplut de Craciun,
Curcan cu fructe
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii