Lasagna

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, orega

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet lasagna (500 grame)
  • o frunza dafin
  • o ceapa taiata
  • 1/4 ceasca ulei
  • 2 catei usturoi
  • taiati
  • 2 lingurite oregano
  • 4 lingurite busuioc uscat
  • 1 conserva suc de rosii
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • taiate
  • 1 virf de lingurita scortisoara
  • 500 grame brinza foarte moale sau smintina grasa
  • 2 oua
  • batute
  • 1/2 pahar brinza Parmezan
  • 500 grame ciuperci proaspete
  • taiate
  • 500 grame spanac
  • taiat
  • 2 dovlecei
  • taiati
  • 500 grame brinza mozzarella

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfirsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine. Se amesteca brinza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pina ce legumele sint bine patrunse. Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, brinza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, brinza cu ou si parmezan deasupra. Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Aperitiv saleuri cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saleuri cu cascaval

Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.

Aperitiv saleuri cu cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!