Se amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga pudra cacao si scortisoara amestecata cu faina, nucile macinate, se aromatizeaza cu esenta de rom
Se amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga pudra cacao si scortisoara amestecata cu faina, nucile macinate, se aromatizeaza cu esenta de rom si se plamadeste.
Coca se inveleste in folie si se depoziteaza la frigider timp de 1-2 ore. Scoasa din frigider, se intinde si se dozeaza in forme de migdale unse cu unt, se asaza intr-o tava si se coc la 180 de grade.
Pentru umplutura se amesteca faina cu putin lapte rece, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana devina densa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu untul omogenizat cu zaharul pudra, esenta de rom si cea de migdale. Migdalele reci se iau cate doua si se lipesc cu aceasta crema.
Alte retete recomandate
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatBuna de te lingi pe degete!
Carne de porc in sos de ceapaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii