Praz cu carne este o mancare satioasa si gustoasa. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, carne de vita, praz, lapte, sare.
Musacaua cu carne se pregateste asa; se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Se fierb cartofii si se strecoara bine de apa. Se spala si se feliaza prazul iar apoi se pune la calit in ulei incins. Prazul se lasa pe foc timp de 5 minute, apoi se strecoara printr-o sita. Carnea tocata se pune in tigaia in care a fost prajit prazul, dupa ce a fost condimentata. Se fierbe in suc propriu, la foc mic, amestecand ocazional.
Laptele se pune la fiert cu putina sare si piper. Cand a dat in clocot, se adauga cartofii amestecand pana se face piure. Cand carnea este facuta este momentul sa fie adaugat prazul, iar apoi se acopera totul cu piureul de cartofi. Peste se presara cascavalul ras iar apoi intregul preparat se da la cuptor pentru 35 de minute. Se serveste cald, cu putin marar si cascaval ras pentru decor.
Alte retete asemanatoare:
Musaca de carne si cartofi
Mancare de cartofi cu carne de pui
Friptura de vita la cuptor
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii