Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se sti
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se stinge cu o jumatate de cana de apa calduta. Se acopera si se lasa sa se inabuse, iar cand s-a patruns bine, se adauga faina, dizolvata in apa rece. Dupa ce da in clocot, se adauga smantana, sare si piper, precum si, dupa gust, ceva zeama de lamaie. Separat, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, se pune o lingurita de boia dulce si se lasa pe foc mic doua-trei minute, apoi se toarna peste tocana, fara sa se amestece.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.
Alte retete mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Ciuperci umplute
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii