Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive de sarbatoarecu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • · 250 g faina
  • · 10 g drojdie
  • · 1 lingurita sare
  • · 1/2 lingurita zahar
  • · 1galbenus de ou
  • · 1 ou intreg pentru uns aluatul inainte sa il punem in cuptor
  • · Lapte
  • · Smantana
  • · 50 g unt pentru aluat
  • · 50 g unt pentru uns aluatul intins
  • (Din cantitatile date la ingrediente aluat ies circa 7-8 morcovei de aluat. Depinde si de marimea conurilor confectionate)
  • Ingrediente umplutura :
  • · 150g Crema de branza Ceva fin cu smantana
  • · 140 g Crema de branza Ceva fin cu hrean
  • · 2 castraveti mai maricei
  • murati in otet
  • · 1 ceapa mica
  • · sare
  • piper dupa gust
  • · boia de ardei dulce
  • · chimen macinat
  • · 1/2 legatura frunze de patrunjel verde
  • · 2 oua fierte
  • · 150 g sunca presata (este deosebit daca puneti chiar si bucatele de carnati afumati sau pastrama)

Mod de preparare

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive cu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Prepararea  aluatului:

Dizolvati drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasati la dospespit si apoi amestecati cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantati bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presarati cu faina deasupra si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Aluatul rezultat trebuie sa fie potrivit ca si consistenta. Dupa ce a crescut intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, la o grosime de jumatate de centimetru si ungeti suprafata ei cu unt topit. Lasati in repaos circa 3-5 minute dupa care taiti-o fasii late de 1,5 cm pe care le veti suci pe cornete de metal sau confectionate din carton.

Incalziti cuptorul, ungeti cornetele cu ou batut si coaceti-le la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si indepartati apoi cornetele.

Preparare umplutura:

Intr-un vas puneti cele doua feluri de crema de branza Ceva Fin, adaugati o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentati cu sare piper, chimen macinat, adaugati patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugati 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute. Cornetele din aluat coapte in prealabil, le veti umple cu aceasta umplutura.

Pofta buna!

Sursa reteta: www.bucatareselevesele.ro


Aperitivele de sarbatoare cu crema de branza vor arata senzational pe masa de petrecere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert briose cu mere
Bucataras.RO

Desert briose cu mere

Tare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la...

Desert briose cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola