Aperitive cu branza

Reteta Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta aperitiv cu kaiser si legume"
 
Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive de sarbatoarecu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

ingrediente

Ingrediente aluat:
   · 250 g faina
   · 10 g drojdie
   · 1 lingurita sare
   · 1/2 lingurita zahar
   · 1galbenus de ou
   · 1 ou intreg pentru uns aluatul inainte sa il punem in cuptor
   · Lapte
   · Smantana
   · 50 g unt pentru aluat
   · 50 g unt pentru uns aluatul intins
   (Din cantitatile date la ingrediente aluat ies circa 7-8 morcovei de aluat. Depinde si de marimea conurilor confectionate)
Ingrediente umplutura :
   · 150g Crema de branza Ceva fin cu smantana
   · 140 g Crema de branza Ceva fin cu hrean
   · 2 castraveti mai maricei
   murati in otet
   · 1 ceapa mica
   · sare
   piper dupa gust
   · boia de ardei dulce
   · chimen macinat
   · 1/2 legatura frunze de patrunjel verde
   · 2 oua fierte
   · 150 g sunca presata (este deosebit daca puneti chiar si bucatele de carnati afumati sau pastrama)

mod de preparare

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive cu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.




Prepararea aluatului:




Dizolvati drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasati la dospespit si apoi amestecati cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantati bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presarati cu faina deasupra si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.




Aluatul rezultat trebuie sa fie potrivit ca si consistenta. Dupa ce a crescut intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, la o grosime de jumatate de centimetru si ungeti suprafata ei cu unt topit. Lasati in repaos circa 3-5 minute dupa care taiti-o fasii late de 1,5 cm pe care le veti suci pe cornete de metal sau confectionate din carton.




Incalziti cuptorul, ungeti cornetele cu ou batut si coaceti-le la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si indepartati apoi cornetele.




Preparare umplutura:




Intr-un vas puneti cele doua feluri de crema de branza Ceva Fin, adaugati o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentati cu sare piper, chimen macinat, adaugati patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugati 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute. Cornetele din aluat coapte in prealabil, le veti umple cu aceasta umplutura.




Pofta buna!




Sursa reteta: www.bucatareselevesele.ro


Aperitivele de sarbatoare cu crema de branza vor arata senzational pe masa de petrecere.

Incearca si Merdenele cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.