Cosulete cu cascaval

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu cascaval

Ingrediente

  • Aluat:500 de grame de faina
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 75 grame de unt cu 80% grasime
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 50 de grame de unt moale
  • Finisat: ou batut sau galbenus

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.

Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.

Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.

Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.

Se aseaza umplutura pe foaie.

Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.

Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.

Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.

Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.

Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.

Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.

Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.


Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu

Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert budinca caramel
Bucataras.RO

Desert budinca caramel

Desert budinca caramel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola