Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua, faina, lapte si aluat de foietaj.
Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua, faina, lapte si aluat de foietaj. Amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si amestecam bine pana rezulta o pasta omogena Se portioneaza foile in patrate si pe fiecare patrat se pune o lingurita de umplutura. Se impacheteaza patratele, rezultand niste triunghiuri si se lipesc marginile cu degetul. Marginile pateurilor se dau prin albus de ou batut putin pt ca in timpul coacerii sa permita exfolierea aluatului, dar in acelasi timp sa impiedice imprastierea umpluturii. Pe deasupra se ung cu galbenus frecat cu putin ulei. Se pun intr-o tava hartie de copt, iar in cealalta staniol. In ambele pateurile s-au copt la fel de frumos Se introduc in cuptor la 400 grade F(204 grade C).
Se servesc reci.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii