Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Un aperitiv deosebit!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Ingrediente

  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 cotlete de porc mai groase (cu os)
  • 8 ciuperci champignion
  • 100 g afumatura (costita)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • marar verde
  • o lingura de legume deshidratate
  • sare
  • piper
  • 200 g piure de spanac
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de smantana
  • o lingurita de boabe mustar
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb Vin sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si se zvanta bine cotletele, apoi li se face cate un buzunar, cu lama unui cutit ascutit, incepand de la partea superioara pana in os, dar fara a gauri cotletul. Se ung bine cotletele in interior si in exterior, cu ulei de masline, sare, piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt, cu ciupercile feliate subtire. Lasam totul pe foc sa se inmoaie , saram si piperam dupa gust, apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura, umplem cotletele, apoi prindem cu scobitori de bambus. Le prajim un pic pe ambele fete, apoi le bagam intr-o tavita mica, cu taietura in sus, turnam vinul, completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor, adaugam legumele deshidratate, sare, piper, dafinul si dam la cuptor cca. 30 de minute. Preparam sosul de spanac, calind bine piureul de spanac intr-un pic de ulei de masline, apoi saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisatș dam de pe foc si adaugam smantana, amestecand continuu, apoi mustarul care poate fi picant sau dulce. Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot  5,7 L Hinged Lid
Bucataras.RO

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

Cine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa