Mancare vegana

Pate de nuci

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 3h 
Anca Roman postat de
Postat pe: 15-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pateu de Conopida (Reteta Video)"
 
Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere , castraveciori murati, ardei copti etc. Este foarte bun la gust, satios si se poate folosi pe paine prajita, pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei.

ingrediente

4 portii

   250 g nuci
   2 fire de ceapa verde
   1 lingura zeama lamaie
   1 lingurita sare
   putin piper
   1 lingura ulei masline (optional)

mod de preparare

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore).

Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare. Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare, piper si zeama de lamaie.

Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa.

Punem uleiul si ceapa toccata, amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie, pe bucati de castravete, ardei sau rosii.

Incearca si Pate de nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancare vegana

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite