Budinca cu spanac si sunca

- Se bat cele 4 oua - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu spanac si sunca

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui
  • adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fata la final
  • putin cascaval ras pentru fata
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 oua

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi).

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubulete

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

- Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Verdeturile sunt maruntite la robot.

- Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

- La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

- Nu uitati de sare

- Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

- Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras.

- Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul

Pofta buna!

Reteta propusa de ruxij.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Bucataras.RO

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!