Tarta cu salam uscat, praz si masline

Se amesteca faina cu praful de copt. Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se inconti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu salam uscat, praz si masline

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 lgt. praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt. sare
  • 1 praf de piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 g branza rasa
  • 50 g parmezan razuit
  • 2 fire de praz
  • 200 g salam uscat (de preferat felii foarte subtiri cu ø de ≈ 10 cm)
  • 15 – 20 de masline verzi sau negre (de preferat
  • fara samburi)

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt.

Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se incontinuu cu telul.

Se adauga branza si parmezanul, apoi se razuie putina nucsoara, pentru o aroma mai puternica si se amesteca bine.

Prazul se curata, se spala, aruncandu-se partea verde si pastrandu-se numai partea alba si cea de mijloc; se usuca, apoi se taie in rondele subtiri.

Se incinge cuptorul la 180Ëš C.

Intr-o forma rotunda, cu ø de 22 – 24 cm. se aseaza maslinele la distante egale, astfel incat fiecare felie sa contina una. Pentru decor, se pot pune si cateva rondele de praz sau cateva masline in mijlocul tavii.

Se toarna ≈ 1/2 din compozitie deasupra, apoi se aseaza feliile de salam, acoperind suprafata cat mai uniform.

Se toarna si restul de compozitie si se presara cu rondele de praz pe deasupra.

Se da la cuptor pentru 30’, iar cand e gata (se probeaza cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe ea, tarta e coapta), se rastoarna si se mai lasa asa cateva minute in cuptorul stins, pentru a se uniformiza partea umflata de deasupra (care va deveni partea de jos a tartei).

Se scoate si se aseaza pe un platou pentru servire. Se poate felia inainte sau aduce la masa intreaga, portionandu-se in momentul servirii.
Calda sau rece, ca antreu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Vinete picante la borcan in stil georgian
Bucataras.RO

Vinete picante la borcan in stil georgian

Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est.  Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....

Vinete picante la borcan in stil georgian
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa