Dulceata

Reteta Dulceata de cirese

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 08-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Papanasi cu smantana si dulceata (reteta video)"
 
O dulceata aromata,plina de savoare si culoare!

ingrediente

8 portii

   o farfurie adanca de cirese fara samburi
   o farfurie cu zahar,
   sucul de la 1/2 lamaie

mod de preparare

Se curata ciresele de codite,se spala,se scurg apoi ajutandu-ne de o agrafa de par,le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc,apoi se pun la foc ,intai iute,pana ce clocotesc ,apoi se da focul incet,mestecand usor cu o lingura de lemn.Se lasa sa fiarba pana ce scade de doua degete,spumandu-se cu spumiera de cate ori este nevoie.Cand incepe sa se lege,se adauga sucul de lamaie.Se face proba pe o farfuriuta cu cateva picaturi de dulceata,daca este facuta nu se imprastie pe farfurie. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate de sticla cu capace etanse apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie,chiar o zi si o noapte,apoi se depooziteaza in beciuri sau debarale.
Incearca si Gem cu prune si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.