pasul 1: Mai intai se culeg rosiile bine coapte din gradina .
pasul 2 :Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc.
pasul 3: Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici.
pasul 4: Se aseaza rosiile intr-o cratita cu peretii grosi.
pasul 5: Se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca( cca 20 min).
pasul 6: Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min.
pasul 7: Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!
pasul 8: Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min.
pasul 9: Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat.
Pui dulceata in borcanele asezate pe un suport metalic si lasi la dunst uscat pentru 24 de ore. E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe