Dulceata

Reteta Dulceata din fructe de padure

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 19-08-2018
Adaugă în cartea de bucate
Dulceata din fructe de padure reflecta aromele verii ca un amurg tarziu care aduce cu sine frumusetea cerului noptii.

ingrediente

12 portii

   570 g mure
   520 g afine
   460 g zmeură
   800 g zahăr
   600 ml apă

mod de preparare

Se spală delicat fructele.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.
Se culege spuma formată.
Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).
Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.



Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: aprox 40 min
Se obţin: 3 borcane (de 270 g)


Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html

Incearca si Dulceata de pepene galben cu vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.